Cauta

Rareș Bogdan, anunț categoric înainte de întâlnirea liberalilor cu PSD-ul: „Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la…”

Rareș Bogdan, anunț categoric înainte de întâlnirea cu PSD-ul: „Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la...” (sursa foto: Facebook/Rareș Bogdan)

Până ca liberalii să ajungă să discute, joi, cu social-democrații, prim-vicepreşedintele PNL a făcut o serie de declarații de ultim moment cu referire la negocierile cu PSD-ul, dar și la aritmetica parlamentară.

„Știți bine părerea mea despre PSD. În același timp, sunt extrem de conștient că interesul României este de a avea un Guvern extrem de rapid. Astăzi, Partidul Național Liberal are 115 parlamentari, restul parlamentarilor până la 134 sunt în grupul domnului Orban, deci 115 parlamentari avem noi, 80 de parlamentari are USR, 30 de parlamentari are UDMR.

Și pentru a constitui o majoritate, mai avem nevoie de neafiliați, care sunt 5, sau de o parte din grupul minorităților naționale, care sunt 18. Am avea nevoie de minim 9 voturi pentru a trece un Guvern al dreptei, așa cum a fost”, a explicat Rareș Bogdan în fața presei.

Cum a caracterizat întâlnirea cu USR-ul

Însă până să facă referire la discuțiile de joi cu PSD-ul, liberalul a catalogat recenta întrevedere cu Dacian Cioloș și echipa de la USR drept „o întâlnire extrem, extrem de bună, care a lăsat speranța că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliției”. Și a susținut că nu s-a vorbit despre persoane și despre portofolii.

Un mesaj similar celui pe care l-a transmis încă din ziua precedentă și Florin Cîțu, la scurtă vreme după ce s-a încheiat întrevederea cu Cioloș, când liderul PNL se declara optimist spunând că „sunt șanse mari să se refacă coaliția”.

Bogdan, înaintea discuțiilor cu PSD: Din punctul meu de vedere, prima opțiune rămâne indiscutabil USR

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a susținut, înaintea întrevederii cu social-democrații, că nu sunț șanse ca PNL-ul să renunțe la poziția de premier.

„Astăzi (joi-n.red.) vom sta de vorbă cu cei din PSD. Nu se pune problema ca Partidul Național Liberal să renunțe în vreun fel la poziția de prim-ministru, dar în rest, înainte de orice, (…) chiar dacă îmi e greu să stau de vorbă cu cei din PSD și nu ascund asta, nu îi simpatizez foarte mult, dar în același timp sunt un om conștient, care știe că majoritățile parlamentare sunt aritmetice. Ei au 156 de parlamentari, noi avem astăzi 115-119, vom sta de vorbă pe fiecare subiect.

Cu siguranță, dacă ne păstrăm individualitatea și dacă vom reuși să venim cu un plan foarte clar de reformă pentru România, vom găsi cea mai bună soluție. Din punctul meu de vedere, prima opțiune rămâne indiscutabil USR”, a subliniat Rareș Bogdan.

Ultimele stiri

  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Exit mobile version