AcasăPoliticaAnunț al PSD înainte de discuțiile cu liberalii. Ce spune Ciolacu. Nimeni...

Anunț al PSD înainte de discuțiile cu liberalii. Ce spune Ciolacu. Nimeni nu se aștepta la asta! – VIDEO

Până să ajungă față în față cu liderii PNL-ului, la negocierile programate pentru joi, la Parlament, politicianul aflat la șefia Partidului Social Democrat a dat de înțeles că planează o notă de optimism în privința discuțiilor cu liberalii.

„O să mergem cu programul de guvernare, cu măsurile pe care considerăm noi că trebuie luate urgent și chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm, că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie până în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, de la sediul PSD-ului.

PSD-ul, gata să propună un premier la consultările cu Iohannis

„Noi vom merge cu propunerea de premier la Cotroceni, aşa este constituţional”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă social-democrații vor merge și cu o propunere de prim-ministru la aceste discuții.

Astfel că președintele formațiunii social-democrate a reamintit ceea ce anunțase încă din ziua precedentă, anume faptul că PSD-ul va merge la viitoarele consultări de la sediul Președinției, pe care ar urma să le convoace primul om în stat, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, cu o nominalizare de premier.

Trimiteri la Constituție

Când presa a vrut să afle de la liderul PSD ce vor face social-democrații dacă președintele va desemna totuși un premier din partea PNL, Ciolacu a răspuns: „Sunt ferm convins că şi eu şi domnul Iohannis vom respecta Constituţia României. Vom merge cu o propunere de prim-ministru. (…) Consider că şi noi şi domnul preşedinte suntem obligaţi să respectăm Constituţia”.

Discuțiile dintre PNL și PSD ar urma să înceapă la ora 14. Și vin după ce în cursul zilei precedente, liberalii conduși de Florin Cîțu au discutat cu USR-ul – DETALII AICI. Întrevedere derulată după ce s-a decis, la nivelul conducerii PNL-ului, flexibilizarea mandatului de negociere. Totul, după ce premierul desemnat Ciucă și-a depus mandatul.

417 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger