AcasăPoliticaCîțu, optimist după discuțiile cu USR-ul. Ce șanse dă liderul PNL refacerii...

Cîțu, optimist după discuțiile cu USR-ul. Ce șanse dă liderul PNL refacerii coaliției – VIDEO

După ce a stat de vorbă cu reprezentanții partidului condus de către Dacian Cioloș, liderul PNL s-a arătat optimist în privința șanselor de refacere a coaliției. În tot acest context, urmează să aibă discuții, tot miercuri, și cu PSD-ul.

Florin Cîțu a anunțat că s-a discutat despre programul de guvernare. ”Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie (…) şi apoi bineînțeles am vorbit despre programul de guvernare. (…) Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei mult mai în detaliu”, a declarat Cîţu, după discuţiile cu USR-ul, de la Parlament.

”Eu am ieșit optimist de la această întâlnire. Sunt șanse mari să se refacă coaliția”, a mai punctat Cîțu, referitor la alianța PNL-UDMR-USR.

Liderul PNL: S-a discutat despre principii

S-a aflat că s-a vorbit despre principiul ca premierul să fie de la PNL, nu și despre un nume. ”Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a adăugat Cîțu.

Totodată, răspunzând unei întrebări, liderul PNL a mai arătat că „este dreptul celor de la UDMR să vină cu un premier” – precizări venite ca urmare a anunțului în acest sens făcut în cursul acestei zile de către Kelemen Hunor.

”Dacă vom fi de acord chiar să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire vor fi şi cei de UDMR”, a mai completat Cîțu.

Anunțul liderului UDMR

Kelemen Hunor a transmis că „UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări”.

Liderul UDMR a venit și cu câteva explicații pentru această decizie. „Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important!”, a mai transmis Kelemen Hunor, prin intermediul Facebook.

99 afisari

2 COMENTARII

  1. S-a găsit tusea și junghiul… Hai ca suntem pe calea ce bună spre culmi neatinse încă de penibil și ridicol…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger