Cauta

Liderul deputaților PNL s-a dezlănțuit după votul din Parlament: ”Singura grijă a PSD a fost să mai păcălească câțiva pensionari”

Liderul deputaților PNL s-a dezlănțuit după votul din Parlament: ”Singura grijă a PSD a fost să mai păcălească câțiva pensionari” (sursa foto: Facebook)

Reacționând pe marginea recentului vot dat în Parlament proiectului legii rectificării bugetare, tot mai multe voci din PNL anunță că reprezentanții partidului aflat la guvernare se vor adresa Curții Constituționale.

Mai nou, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a criticat fățiș PSD-ul, acuzând un gest ”total iresponsabil”, dar și faptul că demersul social-democraților ar fi fost făcut eminamente din rațiuni electorale, dat fiind faptul că se apropie alegerile.
Parlamentarul aduce în discuție și reacții la nivel internațional. ”Forțarea aprobării rectificării bugetului de stat și al celui de asigurări sociale, înseamnă că prin votul de azi, PSD a impus cheltuieli suplimentare, echivalente a 6,5% din PIB și tăierea tuturor investițiilor în autostrăzi, școli, spitale, drumuri, alimentări de apă și canal etc. Votul de azi este unul strict electoral, politic, fără nicio fundamentare economică. Votul dat de PSD a alarmat deja UE, agențiile de rating care fac evaluări în România și investitorii care așteptau predictibilitate și stabilitate.

Gestul total iresponsabil al PSD generează deja efecte și în câteva zile vom observa că ne vom împrumuta mai greu și mai scump, pentru finanțarea deficitului bugetar. PSD aruncă România în aer: a blocat guvernul în criza sanitară, a încercat o criza politică printr-o moțiune de cenzură eșuată iar acum vrea să bage România în faliment. Am argumentat juridic faptul că au fost încălcate toate normele constituționale care vorbesc de loiala colaborare între executiv și legislativ. Singura grijă a PSD a fost să mai păcălească câțiva pensionari, pentru câteva voturi”, susține Florin Roman, citat pe pagina oficială de Facebook a PNL-ului.

Merg la CCR

Liderul deputaților liberali a transmis, negru pe alb, că PNL-ul va ataca la Curtea Constituțională legea recent votată. ”PNL îi cheamă pe români la vot! Trebuie să apărăm România de PSD! Mai întâi, la alegerile locale și apoi cele parlamentare! PNL va ataca la CCR cele doua legi populiste și vom uza de toate mijloacele constituționale pentru ca România să nu fie aruncată într-o criză financiară de genul Greciei! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, își încheie Florin Roman mesajul transmis după ce Parlamentul a dat undă verde proiectului de lege care aprobă rectificarea bugetară cu amendamentul PSD, vizând creșterea pensiilor cu 40 de procente.

Faptul că liberalii au în intenție să se adreseze CCR-ului pe acest subiect fusese anunțat, în cursul acestei zile, și de la nivelul Guvernului. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a adus în discuție lipsa surselor de finanțare. DETALII AICI.

Ultimele stiri

  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Exit mobile version