AcasăPoliticaFlorin Cîţu pune gând rău românilor. Ce spune despre majorarea pensiilor

Florin Cîţu pune gând rău românilor. Ce spune despre majorarea pensiilor

Florin Cîţu a răbufnit la inițiativa PSD de a majora pensiile cu 40%. Ministrul de Finanțe promite că PNL va ataca la CCR proiectul PSD, care se va vota, marți, în plenul Parlamentului.

Cîțu a declarat că „nu vom permite anul acesta o creștere a cheltuielilor bugetare”. Acesta se întreabă „de unde atâta tupeu și atâta cinism?”, în contextul eventualei majorări a pensiilor cu 40% dorite de social-democrați, care s-ar baza și pe votul celorlalte partide politice.

„Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit și văd că tot nu se potolesc (…). Încă aștept instituțiile statului să analizeze și să-i ancheteze pentru subminarea economiei naționale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate.

Și bineînțeles, poate o să ne uităm și la aceste acțiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (…). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agențiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcție greșită și acești oameni vin și fac acest lucru”, a declarat Florin Cîțu la RFI.

Cîțu, replică pentru Ciolacu

Șeful de la Finanțe i-a răspuns liderului PSD, după ce Marcel Ciolacu s-a întrebat luni seară, la un post de televiziune, unde sunt banii din împrumuturile României.

„Acest Ciolacu este deputat, iar acum două săptămâni am trimis fiecărui membru al Parlamentului un e-mail, în care este prezentată execuția bugetară și modul în care au fost cheltuiți banii, evoluția datoriei publice etc.. Toate informațiile sunt prezentate lunar pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Am înțeles, Marcel Ciolacu nu știe să citească un site, nu știe să se uite pe un site, i-am trimis eu pe mail toate informațiile. Acum, dacă nici de acolo nu le poate citi, nu mai are nici o scuză. Anul acesta, au fost crescute investițiile, care au ajuns la aproape 24 de miliarde, după opt luni de zile, cea mai mare sumă din ultimii zece ani.

Au fost crescute pensiile cu cea mai mare sumă pe care a făcut-o vreodată un Guvern (…). Acolo sunt banii. Am crescut alocațiile cu 20%, am crescut alocațiile la începutul anului, am plătit facturi lăsate de Marcel Ciolacu și gașca lui neplătite de ani de zile. Peste șase miliarde de lei decontări pentru concedii medicale. Am rambursat la TVA mai mult cu trei miliarde (…). Am plătit pentru profesori, din urmă, doi ani de zile, hotărâri judecătorești. Acolo sunt banii”, a spus Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
183 afisari

2 COMENTARII

  1. Partide parlamentare si mai cu seama PSD-isti cum sa cresteti pensiile cu 40 la suta cind de 13 ani furati din pensiile CAP istilor prin neaplicarea majorarii punctajului prevazut in legea 250/2007 prin softul conceput defectuos de niste analfabeti functional,rusine sa va fie.

    • Catule, esti travestit? Ai ajuns sa comentezi si pe național? Ma bulanete spart, mai minți mult? O mizerie mai mare ca trădătorul asta de Câțu nu am vazut de cand e lumea. A sărit de cur in sus ca ue sa nu taxeze multinaționalele, deci pulifriciul asta vrea sa taxeze poporul, doar sa nu impoziteze multinaționale. A luat împrumuturi de parca le plătește ma sa, ce nu se regasesc nicăieri. Ma m u i, nu parlamentarii trebuie sa vadă lista cheltuielilor facute, ci poporul. Dar poporul asta de sclavi si târâtoare fara coloana, isi Votează incontinuu călăii

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri