AcasăPoliticaRectificare bugetară cu punga strânsă. Orban, în ședința de Guvern: Va trebui...

Rectificare bugetară cu punga strânsă. Orban, în ședința de Guvern: Va trebui să drămuim fiecare ban – VIDEO

Vorbindu-le miniștrilor, la începutul reuniunii de vineri după-amiază a Executivului, despre pregătirea unei noi rectificări bugetare, Ludovic Orban a cerut tuturor membrilor echipei guvernamentale să facă solicitări care să țină cont cât mai realist cu putință de situaţia economică, pe fondul crizei COVID.

Având în plan ca în cursul acestei săptămâni să fie încheiate evaluările, astfel încât săptămâna ce vine să poata fi adoptată ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară, premierul a insistat ca miniștrii să analizeze ”cu foarte mare seriozitate” acest aspect. ”Noi finalizăm săptămâna asta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta . Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările, pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani.

Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante – către investiţii, către proiecte care, într-adevăr, au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, le-a transmis Ludovic Orban miniștrilor săi.

În cazul în care va fi necesar, premierul s-a arătat dispus să poarte discuții suplimentare. ”Oricum împreună cu domnul ministru Cîţu, luni, acolo unde există să spunem puncte de vedere diferite vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite, astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a mai punctat șeful Guvernului, la începutul ședinței aflate în plină desfășurare la momentul de față.

149 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger