Cauta

UPDATE Fenechiu, revocat de presedintele Basescu din functia de ministru. Ponta, interimar la Transporturi

Dupa aflarea deciziei magistratilor ICCJ, care au decis o condamnare de cinci ani de inchisoare, in dosarul „Transformatorul”, ministrul Relu Fenechiu l-a anuntat pe premierul Ponta ca demisioneaza de la sefia Transporturilor.

UPDATE: Presedintele Basescu a semnat, vineri dupa-amiaza, decretul de revocare din functie a liberalului Relu Fenechiu din fruntea Ministerului Transporturilor, dar si pe cel de numire a premierului Victor Ponta in calitate de ministru interimar la Transporturi.

„Decret pentru revocarea din functie a unui membru al Guvernului – In temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) si 106 din Constitutia Romaniei, precum si al articolelor 5 si 7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea primului-ministru,

Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a: Articol unic – Se revoca din functie domnul Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

–-

Seful Guvernului urmeaza sa preia interimatul la Ministerul Transporturilor, pana cand PNL va face o noua propunere pentru portofoliul la care a renuntat Relu Fenechiu. Decizia a fost confirmata de catre premierul Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV. „Am discutat cu Relu Fenechiu. El mi-a confirmat ca nu doreste sa continue la Ministerul Transporturilor. Voi propune presedintelui sa asum eu portofoliul pana PNL imi va face o propunere pentru functia de ministru”, a precizat premierul. In cadrul scurtei interventii, seful Guvernului a vorbit despre Relu Fenechiu ca despre „unul dintre cei mai eficienti ministri”, pe durata portofoliului acestuia, de sase luni in fruntea Transporturilor.

Magistratii ICCJ au anuntat, vineri dupa-amiaza, sentinta in cazul lui Relu Fenechiu, dar si al celorlalte cinci persoane acuzate in dosarul „Tranformatorul”. Fenechiu, la acel moment ministru al Transporturilor, a primit cinci ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Citeste si:Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, condamnat la inchisoare

Pe Fenechiu l-au lasat nervii

Ordin in PNL: Totul pentru Relu, totul pentru Fenechiu!

DNA ii face vant in justitie liberalului Relu Fenechiu

Fenechiu, adus la judecata PSD-ului

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version