AcasăNewsDNA ii face vant in justitie liberalului Relu Fenechiu

DNA ii face vant in justitie liberalului Relu Fenechiu

Relu Fenechiu va trebui sa se prezinte in fata judecatorilor

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe deputatul PNL Relu Fenechiu, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Relu Fenechiu va trebui sa se prezinte in fata judecatorilor

Alaturi de deputatul liberal, au fost deferiti justitiei Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova in perioada 2002-2004, Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004-2005 si Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005.

Potrivit rechizitoriului, SISEE Moldova a realizat, in perioada 2002-2005, achizitii de la firmele SC LA ROCCA SRL, SC TEHNOROM SRL, SC FENE GRUP SA si SC EURO PLUS SRL (la care Relu Fenechiu avea calitatea de actionar sau administrator – n.r) fara sa respecte legislatia cu privire la achizitiile publice, in conditii de favorizare a acestor firme de la care s-au cumparat, la preturi de produse noi, transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi, fabricate in anii 1970-1980.  Prejudiciul total este de 7.529.594 lei (6.327.390 lei la care se adauga TVA). Avand in vedere calitatea de deputat a lui Relu Fenechiu, dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Adelina Ionicel
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger