AcasăOldRelu Fenechiu, ministrul Transporturilor, condamnat la inchisoare

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, condamnat la inchisoare

Ministrul Transporturilor a primit, vineri, o condamnare de cinci ani de inchisoare. Magistratii au anuntat in urma cu scurt timp sentinta in dosarul „Transformatorul”.

Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Totodata, actualul ministru al Transporturilor, dar si celelalte cinci persoane acuzate in dosar – printre care si fratele actualului membru al Guvernului, Lucian Fenechiu -trebuie sa plateasca daune materiale de aproximativ 6 milioane de lei. Decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anuntata vineri dupa-amiaza, nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Procurorii cerusera o pedeapsa de 15 ani de inchisoare cu executare pentru Relu Fenechiu. Liberalul a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, in 2012, fiind acuzat ca ar fi vandut, prin intermediul firmelor sale, transformatoare vechi cu preturi de produse noi, catre SISEE Moldova. In acelasi dosar, cunoscut drept „Transformatorul”, mai sunt cercetate alte cinci persoane.

Citeste si: Pe Fenechiu l-au lasat nervii

Ordin in PNL: Totul pentru Relu, totul pentru Fenechiu!

DNA ii face vant in justitie liberalului Relu Fenechiu

Fenechiu, adus la judecata PSD-ului

319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger