Cauta

Ce caută magnații americani la curtea Împăratului Roșu

Întâlnirea lui Xi Jinping cu afaceriștii americani ar însemna refacerea legăturilor distruse de tensiunile geopolitice și comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii

Președintele Xi Jinping s-a întâlnit cu directorii executivi americani, printre care Evan Greenberg de la Chubb și Cristiano Amon de la Qualcomm. O întâlnire cu tâlc, deoarece se urmărește refacerea legăturilor distruse de tensiunile geopolitice și comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Partenerii comerciali ai Chinei sunt tot mai îngrijorați de exporturile în creștere ale gigantului asiatic, ceea ce duce la o ofertă excesivă și la un potențial dumping pe piețele internaționale.

Mari corporatiști în Marea Sală a Poporului din Beijing

Agenția de știri de stat Xinhua a relatat că întâlnirea a avut loc miercuri la Marea Sală a Poporului din Beijing și a inclus o ședință foto cu afaceriștii americani, inclusiv președintele Bloomberg, Mark Carney, Raj Subramaniam de la FedEx și fondatorul Blackstone, Stephen Schwarzman.

De fapt, întâlnirea cu Xi a fost punctul culminant al agendei: directorii executivi s-au aflat în capitală în această săptămână pentru a participa la China Development Forum.

Xi s-a întâlnit cu liderii de afaceri din SUA în noiembrie anul trecut, în timpul unui dineu organizat de Consiliul de afaceri SUA-China și de Comitetul național pentru relațiile SUA-China, în marja forumului de cooperare economică Asia-Pacific din San Francisco. Șefii celor două organizații, Craig Allen și Stephen Orlins, au participat, de asemenea, la evenimentul de miercuri.

Tensiuni

Relațiile sino-americane  s-au stabilizat parțial de când Xi Jinping și Joe Biden au purtat discuții bilaterale în marja forumului Apec.

Dar tensiunile continuă să se amplifice. SUA s-au angajat să investigheze dacă vehiculele electrice chinezești importate constituie o amenințare la adresa securității, în timp ce Beijingul a blocat utilizarea iPhone-ului Apple și a mașinilor Tesla în cadrul guvernului.

Marți, Beijingul a depus o plângere la Organizația Mondială a Comerțului împotriva subvențiilor acordate de SUA pentru vehiculele electrice.

China a încercat să prezinte o imagine mai primitoare pentru mediul de afaceri internațional

În ultimele luni, China a încercat să prezinte o imagine mai primitoare pentru mediul de afaceri internațional, după ce investițiile străine directe au coborât  anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

„Există în continuare probleme structurale profunde care țin economia în loc, dar partea ciclică pare să se fi îmbunătățit, astfel că locul în care se află în ciclul de afaceri este mai bun”, a declarat Sean Sterin, președintele Camerei de Comerț Americane din China.

Economia chineză dă semne de stabilizare, profiturile industriale crescând cu 10,2% în perioada ianuarie-februarie față de anul precedent. Premierul Li Qiang a stabilit un obiectiv de creştere de „aproximativ 5%” pentru PIB-ul Chinei în acest an.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • 300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!
  • Real Madrid, propulsată în finală, cu orice preț
  • Sincronizare suspectă. România intră în febra pregătirilor pentru un atac nuclear
  • Deficitul prăbușește standardele MAI. S-a dat dezlegare la tatuaje pentru polițiști
  • Imagini impresionante. Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan/Drumarii lucrează în zona cea mai dificilă. „Acum începe greul!” – VIDEO
  • O vară crudă pentru investitori
  • Isprăvile Comisiei Europene: noua armă antisubvenții trage cu gloanțe oarbe
  • Exit mobile version