AcasăNewsImagini impresionante. Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan/Drumarii lucrează în zona...

Imagini impresionante. Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan/Drumarii lucrează în zona cea mai dificilă. „Acum începe greul!” – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/DRDP Brașov

Imagini spectaculoase surprinse pe Transfăgărășan, acolo unde drumarii continuă deszăpezirea. Nămeții ating, pe alocuri, chiar și peste patru metri.

Se acționează cu utilaje de deszăpezire pentru a curăța drumul.

Din câte au anunțat joi, 9 mai, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, s-a ajuns cu deszăpezirea într-o zonă dificilă. Unde stratul de omăt e foarte gros. În plus, există și risc de producere a unei avalanșe.

Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan

Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan

Acum începe greul! Am ajuns cu deszăpezirea Transfăgărășanului în zona cea mai dificilă, expusă avalanșelor și cu un strat foarte gros de zăpadă bătătorită și înghețată.

Momentan lucrăm la desfacerea drumului măcar pe un sens astfel încât să creăm loc de manevră pentru mai multe utilaje”, au transmis cei de la DRDP Brașov, prin intermediul Facebook.

Au fost făcute publice și imagini din timpul acțiunilor de deszăpezire a drumului.


„Sperăm că și vremea va ține cu noi astfel încât să putem să deschidem Transfăgărășanul cât mai devreme!”, a mai transmis sursa citată.

Startul s-a dat încă de la începutul lunii mai

De altfel, încă din prima zi a lunii mai din direcția DRDP Brașov se anunța că s-a început deszăpezirea pe Transfăgărășan. „Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță.

Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă comparativ cu alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie”, transmiteau, la acea dată, reprezentanții DRDP.

author avatar
Andrei Coman
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger