AcasăSPORT300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!

300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!

Celebrul șervețel care i-a schimbat viața lui Messi este acum scos la licitație, având un preț de pornire de 300.000 de lire sterline. Povestea aducerii lui Messi la Barcelona este cel puțin interesantă. Pe când avea dor 12 ani, acesta juca la echipa locală Newell’s Old Boys și a fost remarcat de scouterii catalani, fiind un puști extrem de talentat.

Deși era primul sportiv din familie, Messi a părut întotdeauna că este sortit unei cariere strălucite în fotbal. Tatăl său, Jorge Messi, lucra ca supraveghetor la un combinat siderurgic în acel timp, în timp ce mama sa, Celia, lucra și ea într-o fabrică.

După ce a fost văzut jucând în Argentina, Messi a fost adus alături de tatăl său la Barcelona pentru o perioadă de probe. Deși se descurca bine pe teren, unii membri ai clubului se temeau că este prea scund și prea slab dezvoltat pentru a face față în fotbalul profesionist.

Astfel, Barcelona începea ușor ușor să-i întoarcă spatele tânărului argentinian, iar negocierile stagnaseră deja. Atunci tatăl lui Messi s-a întâlnit cu directorul sportiv al Barcelonei, Carles Rexach și cu Josep Minguella, consilierul pentru transferuri al clubului.

El a reușit să-i convingă să îl ia totuși pe fiul său la echipă și a știut că nu trebuie să le mai dea timp de răzgândire. Așa a apărut celebrul șervețel, singurul obiect laîndemână, pe care se putea semna un angajament.

“La Barcelona, pe 14 decembrie 2000, în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, aici este de acord, sub responsabilitatea sa și independent de orice opinii divergente, să semneze jucătorul Lionel Messi, cu condiția să ne menținem la sumele convenite”, au scris pe șervețelul pe care apoi l-au și semnat.

Tot ce a urmat apoi au fost zeci de file din istoria fotbalului pe care Messi le-a scris la Barcelona, devenind cel mai mare fotbalist al lumii.

author avatar
Mihail Ioan
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger