Cauta

USR nu glumește: Iohannis, după Dragnea!

Liderii liberali trebuiau să conștientizeze cât de solidă este actuala coaliție de guvernare încă de la prima ieșire publică a lui Dan Barna, imediat după alegerile parlamentare. Atunci când vicepremierul nominalizat a dat cel mai clar semnal despre cum ”va merge cu liberalii”, ducându-se val-vârtej în studioul Antenei 3. La fel cum și puternica promovare din ultima vreme a deputatului userist Emanuel Ungureanu de către Antena 3 nu are cum să nu treacă neobservată taberei prezidențiale. Deși aici, ce-i drept, poate fi vorba și de o ”frăție de credință” pe persoană fizică…

Barna și Cioloș au ordonat foc de voie la președinte

Numai că lucrurile se agravează pe zi ce trece. Nu atât pentru Partidul Național Liberal, indiferent de ”aripa” din care fac parte miniștrii sabotați pe față de către colegii de Cabinet provenind din pepiniera de cadre tehnocrate a USR – PLUS, cât mai ales pentru președintele Klaus Iohannis. Iar transformarea acestuia în principala ”țintă în mișcare” a oamenilor lui Dan Barna și Dacian Cioloș este una cu atât mai surprinzătoare, cu cât șeful statului a fost principalul artizan al strategiei de non-combat impusă de la Palatul Cotroceni liderilor Partidului Național Liberal. Iar dovada că la mijloc este vorba despre un plan cât se poate de elaborat, ci nu de deja tradiționalele răbufniri de orgoliu ale politicienilor este ”obsesia” cu care diverși fruntași ai USR – PLUS deja îl ”toacă” pe Klaus Iohannis strict pe tematica Justiției. Forțând deja transformarea acestuia, cel puțin din punct de vedere al percepției publice, într-un nou Liviu Dragnea care îndrăznește să controleze Justiția prin tot felul de interpuși. Existând informații mai mult decât îngrijorătoare intrate deja în posesia oamenilor președintelui din sistem că USR – PLUS nu glumește deloc și că liderii alianței vor continua să îi lipească președintelui Klaus Iohannis eticheta de un alt Liviu Dragnea. Unul care se amestecă în problemele Justiției.

Ungureanu și Pîrlog deja îl calcă pe cap pe șeful statului

În tabăra prezidențială existând chiar temerea că useriștii nu vor avea nicio jenă să ceară redeschiderea unor dosare sau implicarea cu orice preț a lui Iohannis în altele noi, imediat ce ”dinamica operativă” o va impune.

I-au dat ”briciul”, acum se tem!

Acum, singura consolare a liberalilor rămași loiali lui Klaus Iohannis pe persoană fizică  poate fi aceea că nu mai pot urla ca din gură de șarpe că ”PSD-ul e de vină”! Pur și simplu pentru că ”de bună voie și nesilit de nimeni”, Partidul Național Liberal a dat ”briciul” Justiției pe mâna fostului avocat al lui Radu Mazăre. Iar acum chiar că nu mai au de ce să se mire cum de Stelian Ion se înconjoară numai de personaje mai mult decât controversate. Și cărora le-a delegat practic toate atribuțiile ministeriale! Astfel că numirile viitorilor șefi de structuri de Parchet, fie ele DNA, DIICOT sau altele dau deja dureri de cap nu doar liderilor sistemului, cât mai ales celor extrem de apropiați de Klaus Iohannis. Mai ales că deja le este limpede și celor din urmă că de la nivelul strategilor din spatele partidelor ”anti-sistem” USR și PLUS s-a dat ordinul pe unitate de ”foc de voie” împotriva președintelui.

Schamlos! Pervers!

Și uite cum , deși de această dată a avut barem reacție, fie ea bună sau rea, solicitându-i ministrului Justiției explicații după închiderea definitivă a Dosarului 10 August, Klaus Iohannis nu a mai reușit să țină agenda publică pe acest subiect.

Închiderea dosarului 10 August fumigena ideală pentru declanșarea atacului

Șeful statului fiind imediat terfelit ca niciodată de către vocalul deputat USR – PLUS, Emanuel Ungureanu. Cel care a sărit ca ars ”la beregata” prezidențială, tăvălind pe jos cu imaginea președintelui : ” Rușinos! Schamlos(în limba germană). Președintele Iohannis, care a numit-o pe Elena Georgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de trântirea dosarului 10 August. Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 August. Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea…”

Pîrlog, setat pe președinte!

Iar la fel cum diverși demnitari ai statului român sau lideri politici sunt ”vânați” peste tot de ”protestatarul Ceaușescu”, la fel trebuie să se aștepte de acum înainte și președintele Klaus Iohannis să fie combătut de procurorul Pîrlog. Mai ales că nici nu a apucat bine șeful statului să își revină după atacul furibund al ”doctorului” userist Emanuel Ungureanu, că simbolul ”rezistenților” din Justiție i-a administrat o nouă ”rangă în dinți”. Procurorul militar Bogdan Pîrlog denunțând public ”atitudinea ipocrită” a șefului statului.

Vor să-i ia Sibiul!

Iar după cum susțin sursele noastre, teribila mașinărie propagandistică a USR – PLUS din mediul virtual se pregătește să dea asaltul la președinte exact acolo unde se așteaptă acesta mai puțin : la Sibiu! Mai ales că Dan Barna nu a ”înghițit” nici măcar acum ”umilința” că PNL-ul și-a păstrat postul de prefect la Sibiu, deși USR- PLUS îl solicitase insistent!

Ultimele stiri

  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Exit mobile version