AcasăPoliticaUSR PLUS, lovitură după lovitură la negocierile cu PNL. Zeci de funcții-cheie...

USR PLUS, lovitură după lovitură la negocierile cu PNL. Zeci de funcții-cheie pentru partidul lui Dan Barna

USR PLUS, lovitură după lovitură la negocierile cu PNL și UDMR. Zeci de funcții-cheie (foto: Facebook)

Negocierile din ultimele zile, de la nivelul coaliției de centru-dreapta, par să fi adus încă un succes notabil pentru formațiunile conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș, după cele șase portofolii din viitorul Guvern, ce includ mai multe domenii importante, între ele Justiția, Sănătatea și Transporturile.

Și asta pentru că s-a aflat, pe surse, e drept, că USR PLUS ar fi obținut, după discuțiile cu liberalii și reprezentanții UDMR, posibilitatea de a avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, conform digi24.ro. Ar fi vorba despre 42 de funcții de prefect și subprefect la nivelul țării, prefectul fiind, în fapt, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Dar nu ar fi tot. Pare-se că reprezentanții alianței în fruntea căreia se află Barna și Cioloș ar fi obținut și o altă ”carte” importantă la aceste negocieri. Și anume posibilitatea de a propune secretarul de stat la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), conform aceleiași surse. Nu în ultimul rând, se pare că tot din direcția USR PLUS ar putea veni nominalizarea când vine vorba despre numirea conducerii Gărzii Naționale de Mediu.

Șase portofolii pentru USR PLUS

Vă amintim că, la negocierile ce țin de viitoarea echipă de guvernare, s-a stabilit că portofoliile ce revin USR PLUS sunt Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare Inovare şi Digitalizare, Economie cu partea de antreprenoriat şi IMM şi Fonduri Europene. Ulterior, Dacian Cioloș a ales să facă unele precizări cu privire la portofoliile obținute de USR PLUS în viitorul Guvern. DETALII AICI.

Vineri seară, după runda de negocieri de la Vila Lac, s-a aflat că Florin Cîţu a fost nominalizat pentru funcţia de premier, că Guvernul va avea 18 ministere (9 dintre ele revenind PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR) și doi vicepremieri.

Printre portofoliile ce revin PNL-ului se numără Apărarea, Finanțele, Internele, dar și Educația și Ministerul de Externe. De asemenea, UDMR va gestiona Ministerul Dezvoltării, al Mediului și pe cel al Tineretului și Sportului.

310 afisari

2 COMENTARII

  1. Liberalii au demonstrat a nu stiu cata oara, cat de mult tin de putere, chiar daca pentru asta sunt facuti zdrente de catre USR –
    Zanaticul de Orban a plecat de la putere, lasand tara in izbeliste, ca sa se intoarca pe o functie importanta in stat, domnu nu va e rusine un pic de tara si de poporul asta , pe care mintiti ca-l slujiti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger