Cauta

Gherghe, arestat! Hăpău, tu urmezi!

Campania ”NAȚIONAL” cu privire la devalizarea fondurilor operative ale Direcției Generale de Informații a Armatei a dat deja primele rezultate. Iar acum, după ce structura condusă de generalul Marian Hăpău a fost băgată sub lupa contrainformativă, ”șandramaua” DGIA este la un singur pas de ”destructurare”.

Hăpău și Zisu următorii pe lista neagră

Pentru că adjunctul șefului DGIA nu avea cum să își tragă dintr-un foc 180.000 de dolari din fondurile operative fără știința șefului său direct. Iar cine crede că generalul Iulian Gherghe va scăpa turma lui Hăpău se înșeală amarnic. Pentru că, înainte de a intra în ”Beciul Domnesc”, generalul Gherghe nu doar că și-a recunoscut faptele, dar a și dat procuorilor militari ”muniția” necesară pentru a fi identificați toți ”acoperiții” care au furat fondurile operative ale DGIA. Așa că bătrânii combinatori plasați la vârful structurii pe filiera ”nemuritorului” general Cătălin Ștefăniță Zisu au de ce să se teamă de ”spovedania” lui Gherghe mai mult decât de COVID. Mai ales că procurorii de la Parchetul Militar d epe lângă Curtea Militară de Apel sunt gata să treacă la ”next level” al dosarului: ”extragerea” generalului Hăpău de la vârful unei structuri altădată de elită…

Filau ruși pe la Corbeanca…

Asistăm fără doar și poate la o operațiune contrainformativă executată ca la carte, inclusiv prin decretul semnat de președintele Klaus Iohannis cu o lună în urmă. Atunci când generalul Iulian Gherghe, adjunctul directorului DGIA a fost trecut în rezervă. Iar arestarea ulterioară a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals arată că probele prezentate judecătorilor sunt extrem de solide.

Ciucă din ce îți mai plătești propaganda

Mai ales că Gherghe a recunoscut deja că și-a însușit suma de 179. 470 dolari prin falsificarea deconturilor destinate operațiunilor sub acoperire ale ofițerilor de informații militare. Totul pentru a își face o vilă în ”paradisul” de la Corbeanca. În timp ce delegațiile oficiale străine încă erau intoxicate de către Hăpău și ceilalți generali DGIA cum locuiesc ei în apartamente din cartiere muncitorești și cu mai puține camere decât stelele de pe umerii lor. Iar după cum rezultă din informațiile intrate în posesia noastră, pentru a se ajunge la astfel de sume exorbitante ”ciordite” din fondurile operative se foloseau ipotetice operațiuni de filare a unor ”agenți ruși”… Pentru ca partenerii americani să nu pună prea multe întrebări, atunci când erau informați cum ”dă și luptă” DGIA cu GRU, informațiile militare rusești. De asemenea, nici organele de control proprii sau ale altor structuri nu prea se înghesuiau astfel să își bage nasul în astfel de operațiuni, mai ales că propaganda lui Hăpău, plătită din aceleași fonduri operative, aveau grijă să le legendeze drept unele ”anti – GRU”, solicitae expres de peste Ocean.

Astfel că era suficientă catalogarea unui ”obiectiv” rival drept ”agent acoperit GRU”, pentru ca generalii lui Hăpău să  trăiască apoi ca belferii și să își facă vile la Corbeanca! Din sutele de mii de dolari – nu euro!- cheltuite cu presupusa filare a acestora. Numai că iată că un tânăr ofițer, deși amenințat la rândul său cu pușcăria, a refuzat să mai gireze legal aceste deconturi fictive… Acesta fiind ”bulgărul” care deja se rostogolește peste DGIA. Iar dacă Hăpău se roagă nu doar să nu îi ceară acum americanii explicații atât despre ”agenții acoperiți ai GRU” identificați la București, cât și despre deplasarea neautorizată făcută la Moscova, lui Zisu deja îi stă vișinata de casă în gât! Iar Ciucă sparge iar scrumierele pe holurile ministerului, ”turbat” că a pierdut astfel finanțarea operativă pentru propaganda ”analiștilor săi militari”. Și uite cum inițiații sistemului își pot aduce aminte acum în altă perspectivă de ”lovitura” din 18 noiembrie anul trecut, atunci când titram ”Hăpău fuge la pensie de frică! Cutremur în servicii”. Și când îl avertizam pe ”vericul” generalului SIE, Silviu Predoiu, că degeaba vrea să spele putina la pensie, pentru că dosarul fondurilor operative ale DGIA deja bate ”tic-tac”… Și că pe 28 ianuarie avertizam deja că ”Miroase a pușcărie la DGIA! Hăpău și Zisu, audiați la DNA Militar”!

Ultimele stiri

  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Exit mobile version