AcasăDezvaluiriAncheteHăpău fuge la pensie de frică! Cutremur în servicii!

Hăpău fuge la pensie de frică! Cutremur în servicii!

Este de departe dezvăluirea momentului: șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, influentul general Marian Hăpău, a declanșat procedurile pentru pensionare! Iar șocul va fi unul cu atât mai puternic resimțit la nivelul întregului Minister al Apărării Naționale, cu cât gestul cel puțin surprinzător al generalului Hăpău este unul disperat! Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră indicând că poate chiar cel mai bine ancorat dintre șefii din servicii, mai ales prin prisma strânsei relații dintre informațiile militare românești și cele americane pleacă din sistem de frică! Da, da, de frică!

Generalii Hăpău și Incicaș se pensionează

Generalul Hăpău având informația că, la presiunea Comisiei Europene, contractul Piranha 5 va trimite mai mulți oameni în fața anchetatorilor și judecătorilor decât chiar celebrul scandal MICROSOFT. Iar disperarea este atât de mare încât, fiind deja cu ochii pe ușa ministerului în așteptarea procurorilor anticorupție, alte nume grele ale Armatei Române și-au făcut și ei dosarele de pensionare! Și nu este vorba aici doar de ”siamezul” lui Hăpău, ”nemuritorul” general din ”frăția intendenței”, Cătălin Ștefăniță Zisu! Dar cea mai bună dovadă că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” va fi una cu ”finalizare” o reprezintă misiunea ”sinucigașă”a  unora dintre ofițerii de protecție internă ai DGIA. Cei care, riscându-și carierele și chiar libertatea, șterg în aceste zile urmele negocierilor subterane pentru contractele G2G. În zadar însă! Pentru că se știe deja tot! Și vom publica tot!

Oare cât ne o costa zăngăneaua dată lui Ciucă de americani

Astfel că până și puținii oameni loiali generalului Ciucă și-au dat seama că vor fi  lăsați ”în voia anchetei”, după ce ministrul Apărării își va trage imunitate ca viitor senator. Plus că acesta speră că are asigurată ”retragerea” și din partea americană, dar strict pe persoană fizică. Astfel că oamenii au început să vorbească! Atât pe cazul Piranha 5. Dar și pe Damen… Plus alte trei programe cel puțin la fel de grave.

 Ciucă disperat! Esper anchetat!

Omul pe care generalul Nicolae Ionel Ciucă și-a clădit întreaga strategie de a îl înlocui pe Ludovic Orban în fruntea ”guvernului meu” este deja istorie la Washington. Mai mult decât atât, situația fostului secretar american al Apărării, Mark Esper s-ar putea dovedi în curând una deja ”penală”. Viitoarea Administrație Democrată având printre priorități anchetarea contractelor de înarmare acordate prin încredințare directă, multe dintre ele unidirecționate prin intermediul lui Mark Esper, companiei Raytheon. Acolo unde Mark Esper a fost vicepreședinte înainte de a ajunge secretarul Apărării!

 Francezii au înregistrarea șantajului!

Drept urmare, nici măcar Nicolae Ionel Ciucă nu își mai face vreo speranță că va mai suna pentru el telefonul de la Pentagon. Ministrul Apărării conștientizând și el că imunitatea de senator al României va fi total insuficientă pentru a îl ”extrage” din ghearele scandalului Esper – Raytheon. Iar ca să se bazeze că președintele Klaus Iohannis se va băga pentru el, ar trebui  să nu uite ce au pățit și alți ”oameni ai președintelui”, precum George Scutaru, Daniel Motreanu sau chiar Dan Mihalache… Până atunci însă grija cea mare a lui Ciucă este cum să pareze – dacă mai are cum! – lovitura doamnei Florence Parly!

Florence Parly și Thierry Breton strâng lațul în Comisia Europeană

Ministrul francez al Apărării fiind dispus să meargă până la capăt în urma afrontului omologului român. Cel care, în cadrul unei convorbiri telefonice în care Parly i-a închis pur și simplu telefonul în nas lui Ciucă, acesta din urmă i-ar fi sugerat ministrului francez al Apărării ”să găsească o soluție de colaborare cu Damen”!!! Sau cel puțin acesta a fost mesajul tranșant pe care aambasadoarea Franței la București i l-a transmis personal premierului Ludovic Orban, de față cu mai mulți oficiali români! Francezii considerându-se nu doar păcăliți, dar și luați de proști și amenințând că vor acționa în consecință!

Și ce i mai plăceau lui Zisu onorurile

Diplomații și delegații militari francezi informând Palatul Victoria că poziția ministrului român privind ”colaborarea cu Damen” pe un contract câștigat la licitație de Naval Group este considerată ”un element de presiune în favoarea companiei  concurente”. Și întrebând dacă nu cumva în legislația română în vigoare aceasta constituie atributele infracțiunilor de trafic de influență și șantaj! Mai mult decât atât, partea franceză a subliniat și că instituțiile abilitate cunosc toate detaliile, având în vedere că discuția lui Ciucă cu Parly a fost înregistrată! Astfel că dacă instituțiile abilitate române vor întârzia ancheta, atunci agenții DGSE sau chiar direct Ministerul Aprării din  Franceze nu va avea nicio remușcare în a ”da drumul” înregistrării șocante!

Fuge și generalul Incicaș!

Iar amenințarea franceză a fost deja luată în serios de oficialii români. Astfel că până și ”servilul” general maior Teodor Incicaș umblă cu raportul de pensionare la el! Este vorba chiar despre ”omul lui Ciucă” care fusese împuternicit pe 29 iunie șef al Direcției Generale pentru Armament. Direcție care la rândul său fusese înființată la jumătatea lunii trecute, prin restructurarea Departamentului pentru Înzestrare. Numai că, dintr-o dată, generalul Incicaș a decis să nu mai continue cariera militară și și-a făcut raportul de pensionare, să fie gata pentru zilele negre care vor urma…

Se strânge ”lațul” Breton!

Iar neseriozitatea afișată și după vizita guvernamentală la Paris, atunci când Florence Parly nu l-a primit pe omologul român Nicolae Ciucă ne va costa scump. Astfel că dacă fostul general Savu de la DGIA deja ar trebui să își facă provizii de ”lecitină” despre ”misiunea” pe care i-a încredințat-o Ciucă la Damen, MApN trebuie să răspundă solicitării oficiale a comisarului european Thierry Breton. Una trimisă în 28 octombrie și recepționată de reprezentantul României pe 29 octombrie! Deci după vizita la Paris! Iar două dintre cele trei persoane care alcătuiesc echipa din fruntea Direcției Generale Industria Apărării și Spațiu a Comisiei Europene sunt de origine farnceză! Astfel, comisarul european este Thierry Breton iar director general adjunct este Pierre Delsaux!

Premierul Orban informat de ambasadoarea Franței

Mai mult decât atât, comisarul european Thierry Breton care a solicitat oficial României precizări cu suspiciunile cu privire la contractul Piranha 5 a fost ministru al Economiei și Industriei din Franța și angajat al unor companii cu strânse legături cu cele din domeniul Industriei de Apărare din Hexagon. Ceea ce și explică de ce președintele Emmanuel Macron s-a zbătut atât ca postul de comisar european pe problemele Industriei Apărării să îi revină Franței și omului său de încredere, Thierry Breton. Iar 2021 ne va găsi cu Franța la butoanele Președinției Comisiei Europene și cu noua legislație care permite tăierea de fonduri… Deci și cu mari șanse de a ne trezi cu fonduri blocate pe procedura de infrigement, Ciucă știe de ce!

author avatar
Catalin Tache
31.502 afisari

25 COMENTARII

  1. Dacă pleacă hapau se prăbușește tot sistemul!!!!stie totul despre toți!nu o sa tacă dacă se ajunge la el.bravo Național!

    • Alooo,calca frana bai militarule,mai e unul mai vechi in sistem ,ala chiar ca stie totul despre toti,îi spunea,acum vro 10 ani in urma, intr un articol ” Poștașul”.

    • Istoric. vorbind. Cu armamentul si instruirea franceza i-am batut pe nemti la oitz, in primul razboi mondial. Americanii nu s-au inghesuit cu noi nici in primul nici in al doilea razboi mondial. Doar ca ne au bombardat! Acum am refuzat oferta de avioane de lupta europene noi, pentru F uri vechi. Care ar fi fericit??!

      • Se pare ca stelele de pe umar au atarnat mult prea greu pentru ei. Iar acum au decis sa se pensioneze dupa atata furt legal constincios si in mod just si non fraudulos chiar elegant si grandios Uniunea Europeana le va lua stelutele lor cu tot cu pensie.

  2. Draga Tache, daca Ciuca sau Hapau sau Incicas sau tot neamul lor vor raspunde intr-un fel sau altul in fata anchetatorilor in aceasta viata, in schimb pe frumuselul de Zisu nu-l misca nimeni, niciodata. Cred ca nu s-a nascut politician in Romania sa-l miste vreodata din loc nici macar un milimetru. Nu fiti copii! Toti sunt niste pigmei pe langa Catalin „viclean copil de casa”.

    • Niciodată să nu zici niciodată! O fi Ceptura locul de unde își lua Zamolxe energie, dar sursele de energie nu sunt nici ele eterne!

  3. Începe distracția… In mod normal fiecare ar trebui să dea socoteală, dar probabil că se va ajunge la un alt compromis care să satisfacă cât mai multe din interesele noilor jucători. Cu ce preț și cine va plăti ? Sper totuși ca mulți dintre actorii care apucând de ciolan și s-au crezut eterni vătafi să primească ce merită.

  4. Vai ce-mi place, așa vă trebuie, în loc să vă ocupați de Armată, de rezerviști, de adevărată față a Oștirii, vă ocupați de comisioane grase pentru voi. Omul ce caută, găsește!

  5. Oare Coldea a primit medalie de la Franta tocmai pt merite deosebite in divulgarea informatiilor despre generalii romani ascultati de sri?
    Oare …

    • Pe Ciuca l-au inregistrat dupa ce a plecat Coldea….. Se pare ca cei de la DGIA au facut-o….

  6. Un ghiveci de articol. Ce nu au inteles bosorogii suparati ca Ciuca nu le-a marit pensiile este ca Franta la fel ca SUA au interese mari economico militare in asi vinde produsele militare.

    • Mai gunoiule ,bosorogi? dar cand tara avea nevoie de mulitari la aparare,la munci industriale,la calamitati,nu mai erau bosorogi? o sa ajungi si tu bosorog dar un gunoiu bosorog.SICTIR

  7. După alegerea oltenilor cu olGuța (le a plăcut cum sună) nu mă miră că la alegerile următoare să de-a tot în bară! Cat privește frica unora de … justiție, nu vad prea curând să se facă curățenie prin tot sistemul. Vezi ex cu batista de pe țambal cu coldrea, e bine-merci!

  8. … ohoooo..!!/ de-ar fi bănuit „tata” Filcu și monsenioru’ Cumbari , cum că dintre mielușeii cu cănăfiori mov (de odinioară),mulți vor ajunge…”arapi pur sânge”(să nu facem uitat tocmai pe cel mai…galonat : Gaby Oprea!!)/ „interesul național” , putea muta Banca Mondială sub Podu Minciunilor și , astfel toate șpăgile din lume intrau…nu mai ieșeau !!??/.. păcat de forțele operative ale armatei ; „spatele” (logistica) în loc să-i susțină…i-a jumulit și lăsat pradă sigură în linia întâi !?(cu asentimentul tuturor „căpeteniilor de carton”)/…dixit !!!

  9. Biroul federal de investigaţii (FBI)
    Toţi ataşaţii FBI (Legat) îl reprezintă pe directorul Biroului federal de investigaţii (FBI) şi protejează interesele FBI. Biroul federal de investigaţii răspunde cu maximum de eficienţă posibilă în cazurile în care este nevoie de ajutorul său, atât în SUA, cât şi în străinătate. Acest lucru este posibil datorită parteneriatelor şi cooperării la toate nivelurile cu agenţiile de aplicare a legii din România şi Republica Moldova. În afara teritoriului SUA, agenţii FBI nu pot aresta persoane sau înmâna citaţii în cazul unor anchete decât dacă au aprobarea statului gazdă. Ataşaţii FBI se subordonează ambasadorului SUA. Oficial, Biroul FBI s-a înfiinţat pe 24 august 2000. Biroul FBI de la Bucureşti acoperă România şi Republica Moldova şi are un ataşat FBI, un adjunct şi un asistent. FBI are de asemenea un consilier în cadrul grupului operativ român de luptă împotriva traficului de persoane. Printre îndatoririle pe care FBI le are în România şi Republica Moldova se numără şi pregătirea agenţiilor internaţionale de aplicare a legii. FBI consideră pregătirea personalului instituţiilor de aplicare a legii vitală pentru combaterea infracţionalităţii internaţionale.
    suntem colooooooooooooooooniiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. DAR CU ONOARE CUM RAMANE ??,UNII SPALA PUTINA ,TRAGAND NADEJDE CA POATE SCAPA DE ACUZATIILE DE TRADARE, EXCROCHERIE….!, SA VEDEM DACA EXISTA RASPUNDEREA MINISTERIALA !!,sa nu fie ingropata toata tarasenia cu DAMEN SI PIRANIA 5 cum a fost ingropat dosarul „CINE A TRAS IN NOI DUPA 22 !!,-1000 de morti se rasucesc in morminte ,faptasii sunt bine merci si avansati in grade cum nici n-au visat !.
    Cine spala rusinea numita fiare vechi F16 ?,cand se spala rusine numita FRECATELE DE RUGINA ??.
    S-ar aduna sute de ani de puscarie daca am avea o justitie adevarata.
    Hei ,tu Maciuca aste-s rezultatele ?.

  11. Domnul Tache iar ai dat cu oistea in gard ca de obicei… Ai incercat matale sa manipulezi niste date dar ti-a iesit un alt Fake News de toata jena…

    Da ce am mai ras…

    Doar atata poti?… Numai Fake-uri?

    Pai ma baiatule, contractul pt Damen era sustinut de Dragnea si PSD… Ce-ai facut ma nene maaaa?! Ce treaba are Armata? Ce treaba au militarii? Cand contractele se atribuie POLITIC… iar acum e PNL la putere deci … Sir Ciuca!

    Intre timp contractul a fost castigat de Naval Group… grup de sorginte franceza… Asa ca, de ce ar Mai fi suparati francezi? Numai tu si fraieri care pun botul la ce incropesti tu de stire ar putea face asa analogii aiuristice…

    Apoi Damen este oladez… tot in UE ar fi fost contractul… deci care e treaba cu Comicia Europeana? Ufff da ce le dai in balarii… rau de tot…

    Acum intelegeti cu toti cat este pe langa subiect domnul Tache?

    Iar de analogia cu Esper… Nu Mai pot sa imi stapanesc rasul… Mare ti-e gradina Doamne… si l-ai scapat pe domnul Tache in loboda rau…

    • MANIPULAREA din interes oricare ar fi el si/sau din inteligenta limitata UCIDE ! Din pacate distruge tot ce a mai ramas din notorietatea institutiilor statului datorita lipsei transparentei deciziilor deoarece calitatea unor decidenti uneori lipseste cu desavarsire .

  12. In sfarsit DZEU este prezent!! sunt multe de spus despre zeul DGIA dar voi cu capacitatile voastre veti gasi multe !! raul facut de Hapau se intoarce asupra lui acum !! ce credea ca va fii linistit si ca el este DZEUL unora ??? nu nu este doar un muritor de rand ca noi toti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger