AcasăDezvaluiriAncheteAlertă SIE: Podul Spionilor la București!

Alertă SIE: Podul Spionilor la București!

De departe, una dintre cele mai discrete și performante structuri contrainformative românești este ”Direcția anti-rusă” din cadrul Serviciului de Informații Externe. Acolo unde ”fantomele” și ofițerii acoperiți ai ”generalului B.” au făcut adevărate minuni de-a lungul ultimilor ani. Lucru reliefat cel mai bine de stăvilirea asaltului economic pe care Federația Rusă îl declanșase asupra economiei românești, prin achiziția unor importante obiective industriale. Mai mult decât atât, s-a reușit inclusiv izolarea și stricta supraveghere a agenților de influență ai serviciilor secrete ruse. O misiune care nu a fost deloc ușoară, ținând cont că oamenii FSB-ului activau de ani buni atât în presă, în mediul de afaceri, dar mai ales în politică. Acolo unde ajunseseră chiar să conducă unele dintre cele mai importante comisii parlamentare.

Sergey Naryshkin considerat succesorul lui Putin

Iar cu toate păcatele lor, serviciile secrete românești reușiseră să iasă cu bine și din ”cumpăna” 10 august, atunci când instituțiile de forță au fost practic prinse într-o ”menghină” informativă. Resimțind din plin, pe de o parte, presiunile serviciilor partenere privind ”schimbarea cu orice preț”, dar și prezența tot mai activă a unor agenți ruși experți în războiul hibrid.

De aici coordonează șeful SVR proiectul de țară pentru România

Și care, pentru a da un semn cât mai clar al adevăratei lor prezențe în România, nu se sfiau să deconteze plățile operative ziua în amiaza mare, la vedere, în ”Casieria” pe care o deschiseseră în chiar ”Buricul Capitalei”, într-o locație ”deschisă” din Piața Unirii. Acolo unde identificările se puteau face cu ochiul liber, cel puțin de la nivelul Amabasadei Israelului în România. Iar cum de această dată nu mai era vorba de deja ”vechii combinatori” cunoscuți ai FSB-ului, ci de temuții agenți militari ai GRU, situația a fost considerată una mai mult decât sensibilă. Mai ales că Direcția Generală de Informații a Armatei, la ordinul generalului Hăpău, s-a dat ”lovită” în monitorizarea ”capului de pod” construit de GRU în România.

Rușii și au sacrificat propriul candidat Igor Dodon

Deși DGIA avea și oamenii pregătiți, dar și tehnica de filaj necesară unei asemenea operațiuni. Ca să nu mai spunem că, la o adică, ar fi putut solicita chiar și sprijin american. Numai că, după ce Moscova a transmis un adevărat mesaj de forță prin ”detașarea” unor agenți GRU în România, Regimul Putin a schimbat brusc macazul. Astfel că România a fost practic scoasă de sub monitorizarea FSB – GRU și repartizată SVR. Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse care, sub noua conducere a discretului Sergey Naryshkin- cel considerat de altfel cel mai probabil succesor al lui Vladimir Putin – a făcut României o ”ofertă de nerefuzat”. Și una cu atât mai surprinzătoare, cu cât SVR-ul a pus Republica Moldova pe ”tava” României, fără măcar să anunțe sau să negocieze ceva în schimb…

Ne-au făcut ”curățenie” la Chișinău

Astfel că, deși a trecut deja ceva timp de la implementarea noului proiect SVR în Republica Moldova, încă este dificil de descâlcit toate ițele trase de Naryshkin la Chișinău. Acolo unde rușii l-au abandonat aparent inexplicabil pe atât de loialul lor președinte Igor Dodon, parcă special pentru a îi face ”pârtie” Maiei Sandu. Cel mai relevant exemplu al pragmatismului moscovit fiind ”resetarea” lui Renato Usatîi, băiatul bun la toate al Moscovei în Moldova întorcând armele în plină campanie prezidențială. Și împroșcându-l decisiv pe Dodon cu toate secretele murdare ale acestuia. Ce-i drept însă, de-abia acum pare să se fi ivit și o posibilă explicație a proiectului pe termen lung al SVR-ului lui Naryshkin în Republica Moldova. Acolo unde Maia Sandu a fost lăsată să câștige, dar nu este lăsată și să conducă… În urmă cu doar câteva zeci de ore, Curtea Constituțională de la Chișinău anulând decretul prezidențial prin care Maia Sandu a desemnat-o în mod repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru.

Marea Neagră trebuie să rămână lac rusesc

Astfel că, fără propriul premier și fără posibilitatea de a forța izbăvitoarele alegeri anticipate dorite, Maia Sandu rămâne la mâna majorității parlamentare asigurată de ”colaboraționiștii” pro-moscoviți de la PSRM și Partidul Șor. Și uite cum ”curățenia” pe care SVR părea să ne-o fi făcut la un moment dat benevol în Republica Moldova este privită acum cu maximă reticență la București. Acolo unde cei implicați în ”lupta surdă” purtată pe ”frontul de Est” știu foarte bine că, dacă nu găsesc de urgență o soluție de ”smulgere” a președintei Maia Sandu din ”captivitatea parlamentară” asigurată de Moscova, atunci ”parcursul european” al Republicii Moldova devine și mai anevoios…

Compromiterea mandatului Maiei Sandu mâna Moscovei

Dacă nu cumva chiar imposibil de-a dreptul. Compromiterea mandatului Maiei Sandu însemnând implicit compromiterea partidei pro-europene. ”Omul României” fiind apoi atât de lesne de acuzat că nu a fost în stare să conducă o Republică Moldova mai debusolată încă decât oricând…

Umilința de la Karlovy Vary

Iar pentru a înțelege mai bine ce înseamnă proiect pe termen lung pentru serviciile secrete rusești este suficient să amintim ”umilința de la Karlovy Vary”. Acolo unde, după ce și-a asumat public războiul informativ purtat cu Moscova, Cehia urma să găzduiască una dintre cele mai importante reuniuni europene de securitate din ultimii ani. Fiind invitați să participe reprezentanți ai guvernelor occidentale, înalți reprezentanți ai Uniunii Europene și mai ales cam toată elita comunității europene de ”intelligence”. Numai că, doar cu câteva zile înainte de sosirea delegațiilor, reprezentanții tuturor spațiilor de cazare rezervate au anunțat unul după altul că acestea nu mai sunt disponibile. Serviciile secrete cehe descoperind astfel prea târziu că absolut toate hotelurile, pensiunile și sălile de conferință din faimoasa stațiune fuseseră între timp cumpărate, cu banii jos și la prețuri exorbitante, de misterioși ”investitori ruși”. Astfel că mutarea Conferinței de Securitate anti-Rusia a rămas și astăzi o pată pe imaginea serviciilor secrete occidentale. Și un avertisment că, atunci când un stat reprezintă cu adevărat interes pentru Regimul Putin, SVR are la dispoziție fonduri nelimitate pentru reușita misiunii. Lucru dovedit pe deplin în ultimele luni și la București, acolo unde noii detașați de la SVR se afișează cu ceasuri de zeci de mii de euro și cu un ”cod vestimentar” expansiv.

”Fantomele” lui Naryshkin

De ceva vreme, principalele ”ținte în mișcare” ale Moscovei sunt Ucraina, Polonia și România. Numai că, după accederea bătrânului Biden la Casa Albă, Ucraina este ca și bifată, haosul generalizat de acolo urmând a fi întreținut pentru multă vreme de acum înainte. În timp ce ostilitatea poloneză îi face pe ruși să nu riște o intervenție directă. Astfel că, după ce Bulgaria și Turcia au refuzat categoric planul american de constituire a unei flote anti – Rusia la Marea Neagră, mai rămâne de ”rezolvat” doar România. Culmea fiind că, după intrarea în joc a SVR, structurile statului român au toate motivele să se teamă mai multe de ”fantomele” acestuia, decât de ”omuleții verzi” ai GRU. Mai ales că ”greșeala istorică” a lui Naryshkin, care a recunoscut în premieră existența ”fantomelor ilegale” în cadrul SVR nu poate fi decât una voită. Mai ales că, după atâția ani în care Regimul Putin a refuzat să recunoască sub orice formă existența și folosirea de către serviciile secrete rusești a ”ilegalilor” – ofițerii ”fantome” care acționează într-un secret total și fără a beneficia măcar de acoperire diplomatică- șeful SVR a inventat o incredibilă ședință publică! Doar pentru a mulțumi astfel unui număr de șapte ”ilegali” pentru serviciile făcute în străinătate ”Mamei Rusii”!

Rusificarea Facebook

Alarmant fiind și avertismentul directorului pentru politici de securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher. Cel care, după ce a anunțat că a suspendat o rețea de conturi utilizate de servciile secrete ruse pentru a difuza conținut fals în țări est-europene precum Polonia sau România a recunoscut că ofițerii acoperiți ”foloseau conturi pe Facebook și Instagram pentru a crea conturi false, pentru plantarea unor știri false despre probleme politice cu caracter diviziv.” Subliniind că vizați erau inclusiv jurnaliști sau alte ”voci autentice, pentru a-și amplifica mesajele”. Oficialul Facebook caracterizând operațiunea serviciilor rusești din Europa de Est drept ”o operațiune clasică de spionaj, încercând să manipuleze persoane cheie, pentru a obține un impact mai mare”!

Companiile austriece, băgate la înaintare!

Aceasta este ”dinamica operativă” în care trebuie privită noua ”ofertă de nerefuzat” a SVR-ului. Și prin care Capitala României ar urma să joace un rol semnificativ pe scena politică, odată cu ireversibila schimbare a polilor de influență la nivel european. Dar mai ales a instalării la București a unui veritabil ”Pod al Spionilor”, unde să se facă schimburi ”în liniște” și să se negocieze, după modelul ”Bursei de intelligence” de la Viena. Și dacă tot a venit vorba de Viena, sursele noastre susțin că în perioada următoare, mai multe companii austriece vor ieși la un shopping agresiv în România! Cu capital ”acoperit” rusesc, bineînțeles…

author avatar
Catalin Tache
9.792 afisari

17 COMENTARII

  1. Da, inca un articol tip „varza” in care punem mai multe evenimente normale in lumea serviciile secrete, ca sa facem un articol „bomba”
    Fraze de tipul:
    SVR are la dispoziție fonduri nelimitate pentru reușita misiunii. Hahaha. sa fim seriosi, asa prostie nu am vazut de mult timp.
    Regimul Putin a refuzat să recunoască sub orice formă existența și folosirea de către serviciile secrete rusești a ”ilegalilor” Romania recunoste? Toata lumea foloseste „fantome”
    Numai că, după accederea bătrânului Biden la Casa Albă, Ucraina este ca și bifată, haosul generalizat de acolo urmând a fi întreținut pentru multă vreme de acum înainte. Sa inteleg ca daca nu iesea Biden, Rusia lasa in pace Ucraina?
    ne arata „subtirimea”l articolului.
    O intrebare pentru autor. Stie ce inseamna „Podul Spionilor”?
    A,inca ceva „În timp ce ostilitatea poloneză îi face pe ruși să nu riște o intervenție directă” Trebuie sa fii cu capul sa crezi ca Rusia nu intra cu trupe in Polonia. doar ca este o ostilitate crescuta

  2. La 10 februarie 1962 , pe podul Glienicke si la Punctul de Control ” Charlie ”din Berlin , a avut loc primul si cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est si Vest de dupa al Doilea Razboi Mondial . Podul spionilor este povestea REALA a lui William Fischer ( Rudolf Abel ) , arestat de FBI in New York , Gary Powers , pilot american de avion U-2 capturat in Rusia si Frederic Pryor , un tanar doctorand american in Berlin considerat din greseala spion si arestat de Stassi . Podul spionilor este si un film american istoric dramatic thriller din 2015 regizat de Steven Spielberg cu participarea actorilor Tom Hank ( James B. Donovan ) si Mark Rylance ( Rudolf Ivanovici Abel ) . Titlul de productie : St James Place , titlul original : Bridge of Spies .

  3. „Serviciile” trebuie înjumătățite iar acoperiții reduși cu cel puțin 75%. Sunt prea mulți, proști, ticăloși și trădători!!!

    • Gelulachekostea , ai organigrama ” Serviciilor ” de la Raion si ai ajuns la concluzia asta ? Iar te bagi unde nu-ti fierbe oala , BOND arule ?

  4. Romania TV , 09 Mai 2015 , ora 11:18 , articol de Filip Stan : ” TOP 10 ARME SECRETE DESPRE CARE NICI NU CREDEAI CA EXISTA / FOTO ” . Taser Shockware , Insecte spion , Animale robotice si pasari drona , Petman , Mantia Invizibila , Active Denial System ( ADS ) , Pusca PHASR , Pistolul care produce convulsii , ADAPTIV – mantaua care face tancurile sa dispara , TALOS- Costumul lui Iron Man . Asta , ce se stia ca exista la nivel de 2015 , imaginati-va ( daca puteti ) ce arme sofisticate au fost realizate peste 6 ani la nivelul anului 2021. NU EXISTA DECAT O SINGURA SOLUTIE : PACE !

  5. G4 MEDIA..RO , , surse diplomatice , azi , 25 februarie 2021, articol de Alexandreu Mihaescu : George Maior va fi ambasadorul Romaniei in Iordania ?

  6. Iti dai seama ca se spun adevaruri in articol dupa iritarea unor comentatori 😀
    Pasol na turbinca !

  7. Sunt atat de IRITAT incat Livia m-a ferecat in turbinca si imi umfla cocoasa de pumni ….hihihihihihihi

  8. Comisarul.ro , azi , ora 12: 43 ( preluare agentia Reuters ) : ” ULTIMA ORA / SOC IN GERMANIA ! UN NEAMT A FURNIZAT SPIONILOR MILITARI RUSI PLANURILE BUNDESTAG-rlui ”

  9. Au facut asa minuni ca ne-au pus siderulgia si ind constructoare de masini pe butuci…
    E greu sa poti sa le faci ceva si in razboiul 2 se infiltrau in partide in fabrici faceau muci tot pana la marea bolsevizare.
    Germanii erau cei mai buni urmati de engleji apoi de rusi care erau f devotati cauzei chiar daca nu beneficiau de tehnica de varf a celor di’ntai.

  10. Restul nu contau. Conta mai mult rezistenta din spatele frontului care era teribila mai ales in Franta si Serbia sau Rusia. Era… sa zic asa mult mai eficace decat spionul clasic. Stiai ca aruncai in aer o linie ferata si intarziai inaintatea frontului saptamani. Decat sa risti executia la parasutare sau infiltrare…

  11. Beleau este ca occidentalii sau vândut sau dat cu rusii și vin peste noi pe toate fronturile la furat și dezinformat cu bonus onghistii lui soross!!!

  12. E clar demult:
    1. Viena e polul spionajului rusesc de pe vremea tarismului si continua nestingherit si azi. Poate chiar cu mai multa forta.
    2. Ca Hapãu juca si joaca mana se stia demult. Poate il scot si romanii cu cap din joc.
    3. Bucuresti colcsie de soioni din perioasa R1M si at fi fost culmea ca sa inceteze tocmai acum.

  13. As aprecia daca ar fi mai multe amănunte despre chiloți doamnei Maia Sandu
    Inclusiv mirosul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger