AcasăDezvaluiriAncheteMiroase a pușcărie la DGIA! Hăpău și Zisu, audiați la DNA Militar!

Miroase a pușcărie la DGIA! Hăpău și Zisu, audiați la DNA Militar!

Hăpău și Zisu se bagă în față la coada care se va face la DNA

Ce-i drept, generalul Marian Hăpău nu a mers doar pe mâna procurorului Tiberiu Cozma în încercarea de a păstra în sfera de influență a Direcției Generale de Informații a Armatei conducerea DNA Militar. Astfel că, în stilu-i deja caracteristic, șeful informațiilor militare a  ascuns în mâneca generalilor Lungulescu și Comănescu și ”planul B”. Numai că ”asul” Paul Truică a devenit inutilizabil, după dezvăluirile ”NAȚIONAL”.

Recepția Piranha 5 doar pentru a le băga la depou

Iar Tiberiu Cozma probabil că regretă acum amarnic că a mers doar pe mâna generalului Hăpău până în ultima clipă. Cea în care Crin Bologa a propus și plenul CSM a avizat pozitiv propulsarea lui Marius Cătălin Strîmbei în fruntea DNA Militar. Umilința fiind astfel una totală pentru DGIA, din moment ce Strîmbei a fost sprijinit logistic de o cu totul altă structură, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale. Astfel că, după ce a tras de timp cât a putut cu audierea generalilor Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu, procurorul Tiberiu Cozma nu mai are acum de ce să ”se îngroape” odată cu cei doi. Pentru că altfel riscă să dea la rândul său cu subsemnatul în dosarul ”Piranha 5”.

Cristi Burci un nou dosar

Cel care, după cum avertizam la începutul campaniei ”NAȚIONAL” cu privire la demascarea ”mafiei armamentului” din Ministerul Apărării Naționale, va duce în fața instanței mai multe nume grele decât chiar dosarul ”MICROSOFT”. Iar iminenta audiere a generalului Marian Hăpău de către procurorii anticorupție, fie că este vorba de actualul procuror de caz Tiberiu Cozma sau de alții explică barem în bună măsură de ce șeful DGIA umblă cu raportul de pensionare ”antedatat” la el… Pentru că nu doar la vârful MApN, dar chiar și al DGIA, deja cam miroase a pușcărie…

 Dosarul EUP(2020)/9751

Probabil că generalii Nicolae Ionel Ciucă, Teodor Incicaș, Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu ar fi tratat cu aceeași ”greață” deja la limita sictirului și ancheta privind achiziția transportoarelor blindate 8X8 ”Piranha 5”. Chiar și după ce vehiculele din primul lot de Piranha ajuns în România au fost recepționate pe semnătură. Cu toate că documentele demonstrează că acestea nu respectă specificațiile inițiale ale contractului de bază. Ci doar unele adăugate ulterior, prin tot felul de anexe. Despre care generalul Marian Hăpău avea cunoștință, conform chiar fișei postului, dar a preferat să tacă. Însă până la ”disecarea” de către procurori a ”recepției finale” a primului lot de transportoare Piranha 5 să revenim la ”fitilul” care a aprins ”dosarul bombă” care, mult mai curând decât se așteaptă unii, va arunca în aer Ministerul Apărării Naționale.

Comisia Europeană strânge lațul în jurul generalului Ciucă

Dar și Direcția Generală de Informații a Armatei! Întrucât, cu toate că propaganda operativă se dă de ceasul morții să dezmintă, pe ”bătutele” canale subterane întreținute cu bani grei, ipoteza unei anchete a Comisiei Europene cu privire la achiziția transportoarelor Piranha, aceasta există! Și este demonstrată cu prisosință de documentul oficial pe care îl publicăm astăzi integral, ca să se înțeleagă panica generalilor din ”Rețeaua Ciucă”. Pentru că una este să întrebe de acest contract niște anchetatori români care miros mai mult a ”domnișoare în blugi”, decât a procurori militari, și cu totul alta dacă se pune presiune direct de la Bruxelles. Dar iată adresa intrată în posesia noastră și pe care Ciucă și Hăpău și-o doreau atât de mult pierdută…

”Ministerul Afacerilor Externe – Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene. K 1/1333 – 29 octombrie 2020. Stimate domnule președinte, În baza bunei colaborări profesionale și instituționale, având în vedere atribuțiile instituției noastre în coordonarea și supravegherea fundamentării pozițiilor naționale care urmează a fi comunicate Comisiei Europene, în cadrul solicitărilor de informații ale acesteia transmise prin intermediul bazei de date EU Pilot, vă aducem la cunoștință că instituția UE a transmis o solicitare de informații privind anumite achiziții de tehnică militară. Regăsiți, anexat prezentei scrisori, raportul dosarului și scrisoarea Comisiei Europene care detaliază informațiile solicitate. Având în vedere importanța soluționării problematicii sesizate de instituția UE în dosarul EUP(2020)/ 9751, pentru a preîntâmpina declanșarea unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, vă adresăm rugămintea de a ne transmite, până la data de 11 decembrie 2020, un răspuns raportat la actele legislative ale UE din competența instituției dumneavoastră, atât pe cale oficială, cât și pe cale electronică, la următoarea adresă de contact…”

Deci există un dosar sau nu? Întreabă Comisia Europeană de voi sau nu? Este îngrijorat Agentul Guvernamental pentru CJUE de ”declanșarea unei acțiuni” de infrigement împotriva României sau nu? Numai că generalilor lui Cicuă ”le-a mâncat pisica limba”! Și cu o încăpățânare demnă de o cuază mai bună tac mâlc. Sperând că ”furtuna” va trece…

Avem raportul Serviciilor Comisiei!

O inconștiență care nu doar că poate conduce la intrarea României în procedura de infrigement pentru evitarea competivității și tratament preferențial, dar este și total inutilă. Întrucât într-un alt document oficial al Comisiei Europene și atașat la Dosarul EUP(2020)/9751 se arată cât se poate de clar că situația reală este binecunoscută la Bruxelles, oricât a dorit să o ascundă Ministerul Apărării Naționale. Așa că poate își dă cu părerea barem ”eroul de la Kandahar”, dacă șeful DGIA tot a devenit atât de timid, cu privire la următorul paragraf din dosar : ” În mod similar, serviciile Comisiei ar dori să atragă atenția autorităților române asupra cerințelor specifice legate de achiziționarea de vehicule blindate Piranha 5. Informațiile de care dispun serviciile Comisiei sugerează că și în acest caz a fost pus în aplicare un program de compensare în legătură cu achizițiile publice respective. Se pare că ofertantul câștigător, societatea americană General Dynamics European Land Systems (GDELS) s-a angajat să producă majoritatea vehiculelor blindate în România în cadrul unui ”acord de cooperare strategică” cu societatea locală Uzina Mecanică București și să transfere tehnologii către entități românești”.

Cu banii înainte! Și ăia de împrumut!

Iar afacerea Piranha se dovedește una cu atât mai păguboasă pentru statul român, cu cât ”de bunăvoie și nesilit de nimeni”, generalul Ciucă a luat decizia de a plăti un avans de 110 milioane dolari. Ca să își ia și ”săgeata lui Badea”, Călin Constantin un comision de 5 milioane dolari! Bani pe care însă statul român i-a împrumutat cu o dobândă de 4%! De asemenea, o altă ”țeapă” luată de MApN este reprezentată de ”plafonarea” penalităților pentru întârzierile istorice ale livrării vehiculelor Piranha la 6%. Deși până și raportul Curții de Conturi cerea ridicarea de îndată a acestuia la 10%, conform procedurilor contractuale. Și numai din această ”plafonare” a penalităților statul român a pierdut alte milioane bune de dolari.

Hop și Burci!

Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia noastră, în dosarul Piranha 5 apare și numele omului de afaceri Cristian Burci, alături de alți ”grei” ai sistemului, clasei politice și mediului de afaceri.

author avatar
Catalin Tache
17.750 afisari

19 COMENTARII

  1. Așa ceva nu am crezut ca o sa trăiesc după atâția ani in sistem !informatiile militare românești DGIA executate public de informațiile militare rusești GRU!!!de ce nu intervine CSAT in sprijinul generalilor noștri?de ce nu se baga colegii de la celelalte servicii secrete? Doar suntem militari romani cu toții!!!!!

    • in spate la astia de la national sunt niste prosti din SRI racolati de GRU, cam 30% adevar

  2. Dar de ce sa se bage ?sa între cu ei de gât la pușcărie?ce,au pus botul împreuna la cașcaval ????sa intervină CSAT,da,dar ca sa oprească jaful asta!!!!

  3. Da,de abia acum cu documentele CE putem trage speranțe ca se poate misca ceva….ca altfel pe plan intern ancheta era zero barat.dar dacă CE presează , atunci excesul de zel poate schimba multe .Ciucă va simți cum e atunci când stăpânii se satura de slugi

    • România are teroriștii săi, nu trebuie să vină nimeni din altă parte. Criteriul lor nu are legătură cu țară, cu politica, cu semenii lor, ci doar interesul lor primează. Suntem a treia țară din UE la nivel de corupție, iar aleșii împreună cu slugile lor din posturi dulci se străduiesc să ajungă pe primul.

      • Da, are. A avut și continuă să aibe. Pană cand nu se va reintroduce pedeapsa cu moartea trădătorii vor continua să existe pentru a-și umfla propriile burtihanuri,

  4. Dacă acest dosar exista la CE și adresa trimisa nu a primit răspuns atunci chiar ca i au luat americanii mințile lui maCiuca !!!

  5. Termina ba cu prosteala. Ascultati ptr clasare și atât. Cat de looser poți fi sa crezi ca secțiuța cu dos cu ajutanți și alea 2 pe an face vreodată ceva? Pe ce lume trăiești?

  6. Dacă generalul Hapau iese la pensie,atunci mai poate fi anchetat de Procurorii militari ???

  7. Au tras in noi in 89, peste 1000 de morti si alte mii de schiloditi ,crime cu premeditare ,a intrat in puscarie careva pentru acele crime ?,unde-i dosarul ala facut in bascalie de Voinea ?.
    Voinea procuror in procesul Ceausestilor ,tot Voinea pus sa faca dosarul loviturii de stat ,ce-a iesit ?,cea facut bula sub pod !.
    Au imprumutat miliarde de $ de la FMI ca sa cumpere fiare vechi fara licitatii .Pentru investitii nu-s bani !,dar sunt bani de aruncat pe fiare vechi si rebuturi !.
    Strategie sau tradare ?,prostie sau iresponsabilitate ?. Ignorantii si iresponsabilii de 31 de ani au distrus tara si au nenorocit milioane de romani.
    Ma indoiesc ca va plati careva ,cel mult o vor sterge la pensii ,pensii speciale si nu vor fi strinsi cu usa ca sa nu rasufle prea multe nelegiuiri si sa nu traga dupa ei si pe cei care au dat comanda.

  8. Cand Dragnea a vrut sal dea afara pe CIUCA,din fruntea MAPn-ului,iau sarit mai multi in cap,pana cand si presedintele nu a vrut schimbarea,acum sa fie toti judecati,toti stiu cate ceva,ceace ii face sasi umple buzunarele si sa tina de scaune.

  9. Domnilor,ce v a apucat,stati liniștiți, acesti domni nu sunt de la PeeeSeeeDeee ,au voie sa faca ce doreste muschiul lor,ia vedeti vă de treaba voastră!

  10. Daca dau americanii un scuipat, Comisia Euuropeana ia pozitia drepti si nu se mai face nicio ancheta. Nu mai bateti campii ca apararea UE fara SUA e apa de ploaie si nimeni din Europa nu ii va deranja pe americani.

  11. @ La tribunalele militare judecă numai trădători, ? Furturile , corupția se judecă în tribunalele civile, ?

  12. & Mai explicit , la tribunalele militare se judecă numai procesele de trădare, ? Furturile , corupția se judecă în tribunalele civile, ?

  13. Cu banii istia se fabrica transportorul Saur 3, la Moreni. Ramaneau si banii in tara, si fabrica isi revenea si tot jud Dambovita avea de lucru. Cu tradatorii si incompetentii astia vom pieri.

  14. Romania este COLONIE unde cercetarile, tradarile si condamnarile le decid ambasadorii!

    Cum firmele implicate in jaf sunt de peste ocean se va asterne tacerea si peste acest incident la fel ca si la Microsoft si multe alte „scuturi’ fregate si avioane!

    Apoi se stie bine ca Romania are un REGIMENT de generali si doar trei batalioane de mercenari-la atat se reduce Armata Romana- dislocate si astea in Afganistan ca sa nu-i treaca prin cap la vre-un „Sargent Major” sa ceara sprijin Poporului Roman pentru instaurarea Dictaturii Militare!

    Si Gen. Nicolae Ciuca ca si alti fosti-Pacepa, Militaru ca de exemplu- executa ordine venite prin ambasadori! …isi mai trag si ei din afacerile necurate cate o ciovarsta mai mare sau mai mica dupa grad si implicare!

    Am achizitionat mult armament si ala depasit =pe aur- pentru care nu mai avem militari capabili sa-l utilizeze si impotriva cui? stiind ca OCCIDENTUL ne-a interzis sa mai visam la „REINTREGIRE, SUVERANITATE , INDEPENDENTA! SI SALVAREA TARII DE LA DISPARITIE CA STAT!”

    Virgil Ciuca
    New York
    1 feb. 2021

    S :asemanarea de nume cu a Gen Nicolae Ciuca este intamplataore! Las’ ca el este general iar eu doar soldat fruntas!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger