AcasăNewsIon Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP,...

Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte

ion iliescuIon Iliescu a renunțat și la ultima funcție publică. Și-a dat DEMISIA din fruntea Institutului Revoluţiei Române

După o perioadă destul de lungă de absență în mediul virtual, în speță de pe blogul personal, fostul șef al statului a ales să transmită, marți, 7 mai, un mesaj prin intermediul Internetului.

Fostul președinte Ion Iliescu le-a mulțumit marți, printr-un mesaj publicat pe blogul său, foștilor și actualilor angajați Serviciului de Protecție și Pază, la împlinirea a 34 de ani de la înființarea SPP.

Așadar, la ceas aniversar pentru SPP, fostul președinte a ales să transmită un mesaj special, adresat angajaților acestei instituții.

„Prin Decretul-Lege nr.204 din 7 mai 1990 se înființa Unitatea Specială de Pază și Protocol, structură în componența Brigăzii 30 Gardă, în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Apărea o nouă bornă în construcția instituțională a României, după Revoluția din Decembrie 1989, precursorul Serviciului de Protecție și Pază, care va beneficia ulterior, în 1991, de o lege proprie. Așadar, de 34 de ani, unul dintre pilonii democrației românești asigură normalitatea societății civile”, se menționează în mesajul postat pe blogul fostului președinte Ion Iliescu.

Iliescu: SPP, „un rol fundamental în a garanta siguranța națională a democrației”

Conform fostului șef al statului, „Serviciul de Protecție și Pază are un rol fundamental în a garanta siguranța națională a democrației și îndeplinește această sarcină printr-o morfologie instituțională occidentală și europeană”.

„Aniversarea SPP presupune celebrarea unei tradiții în educația și performanța militară, dar și a unui spirit modern al României, care nu e cu nimic mai prejos decât al altor state din U.E. în privința standardelor sistemelor de apărare.

Reamintesc, cu această ocazie, că ordinea civilă și pacea sunt rezultatul unui efort corelat al misiunilor interne și externe ale SPP, alături de alte instituții de o demnitate egală, în spatele cărora stau profesioniști dedicați, oameni care dincolo de sacrificii personale, impuse de excelența carierei în acest domeniu, lucrează pentru echilibrul nostru social și civil”, a mai transmis Iliescu, în mesajul scris pe blogul personal.

A urat „La mulți ani” SPP-ului

În încheierea mesajului, Iliescu a ținut să le mulțumească celor de la SPP – atât foștilor angajați, cât și actualilor, „pentru contribuția la construcția democrației românești”.

„Le mulțumesc angajaților SPP, foști și actuali, pentru contribuția la construcția democrației românești. Sper ca această relație instituțională de încredere dintre SPP și România să adauge mulți ani de aici înainte celor 34 pe care îi sărbătorim azi. La mulți ani, SPP!”, a mai transmis Ion Iliescu în mesajul postat în 7 mai 2024.

author avatar
Andrei Coman
950 afisari

4 COMENTARII

  1. De fapt ZANBÄRETUL porecla lui ( ION ILIESCU ) le multumeste fostilor si actualilor….SECURISTI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger