Cauta

„Tot ce-i mai bun e pentru ucraineni. Pentru noi, pulovere la iarnă”. Proteste uriașe în Praga, oamenii denunță guvernul ceh pro-Ucraina – VIDEO

„Tot ce-i mai bun e pentru ucraineni. Pentru noi, pulovere la iarnă”. Proteste uriașe în Praga, oamenii denunță guvernul ceh pro-Ucraina - VIDEO / Foto: Facebook

Aproximativ 70.000 de persoane au protestat sâmbătă în centrul istoric al orașului Praga, Cehia, împotriva guvernului  care acordă mai multă atenție Ucrainei devastată de război decât propriilor cetățeni.

Organizată sub sloganul „Republica Cehă mai întâi”, demonstrația s-a axat împotriva inflației în creștere, cauzată de creșterea prețurilor la energie, a vaccinării anti- Covid-19 și a imigranților.

„Ce-i mai bun, pentru ucraineni, pentru noi două pulovere la iarnă”

Aproximativ 70.000 de cehi au mărșăluit pașnic sâmbătă prin centrul istoric al Pragăi împotriva guvernului lor ceh, acuzat că se concentrează pe războiul din Ucraina.

Prague Protest  Against massive increases of  House Utility Bills-2022-09-03

Demonstranții au cerut demisia guvernului de centru-dreapta al lui Petr Fiala, aflat la putere din decembrie.

„Tot ce e mai bun, pentru ucraineni și două pulovere pentru noi”, scria pe un banner, sugerând că cehii nu vor putea plăti facturile mari de încălzire la iarnă. Prețurile la energie cresc în întreaga Europă ca urmare a scăderii livrărilor de gaze din Rusia, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la electricitate.

Republica Cehă, care deține în prezent președinția rotativă a Uniunii Europene, a primit aproximativ 400.000 de refugiați din Ucraina de la începutul războiului, la 24 februarie. Praga a oferit, de asemenea, un ajutor militar și umanitar semnificativ, scrie Ouest-France.

Guvernul Fiala a supraviețuit vineri unui vot de neîncredere în parlament, inițiat de două partide de opoziție: partidul populist centrist ANO al fostului premier miliardar Andrej Babis și mișcarea de extremă dreapta SPD.

Petr Fiala a declarat că mitingul a fost organizat de persoane pro-ruse apropiate de poziții extremiste și ale căror interese sunt contrare celor ale Republicii Cehe. „Este clar că propaganda rusă și campaniile de dezinformare sunt prezente pe teritoriul nostru și că unii oameni pur și simplu le ascultă”, a adăugat el.

Ultimele stiri

  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • Exit mobile version