AcasăȘTIRI EXTERNEGazprom a închis definitiv robinetul de gaze către Europa! Occidentul așteaptă cea...

Gazprom a închis definitiv robinetul de gaze către Europa! Occidentul așteaptă cea mai teribilă iarnă din istorie!

gazeCine se află, de fapt, în spatele atacurilor asupra gazoductelor Nord Stream. Concluzia la care au ajuns oficialii occidentali

Gazprom a anunțat că oprește pe o perioadă nedeterminată livrarea de gaze prin conducta Nord Stream 1 din cauza defecțiunilor tehnice la conducta Nord Stream 1 către Germania.

Întreținerea singurei turbine funcționale a Nord Stream a scos la iveală defecțiuni, iar gazoductul nu va funcționa fără eliminarea acestora, a anunțat Gazprom. Problemele au fost descoperite în urma unui control tehnic efectuat cu mai mulți membri ai grupului german Siemens.

Gazprom suspendă „pe termen nedefinit” livrările de gaze!

Alexei Miller, președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, a declarat că reparațiile turbinelor Nord Stream sunt imposibile din cauza sancțiunilor: „În prezent, Siemens nu are practic nicio posibilitate de a asigura reviziile regulate ale unităților noastre.”, transmite agenția de presă rusă Interfax.

„Până la eliminarea problemelor privind funcționarea echipamentelor, transportul de gaze către gazoductul Nord Stream a fost complet oprit”, afirmă Gazprom, potrivit Reuters.

Scurgeri de petrol la conducta Nord Stream 1

Conducta Nord Stream 1 a fost închisă din cauza unei scurgeri de petrol, potrivit declarației Gazprom.

Gazprom susține că repararea scurgerilor de ulei la motoarele cheie este posibilă doar în ateliere specializate, despre care Rusia a spus anterior că au fost împiedicate de sancțiunile occidentale.

Situaţie tensionată în Germania după anunţul Gazprom

Germania a dat asigurări vineri, 2 septembrie, că aprovizionarea cu gaze este asigurată, în pofida deciziei gigantului rus Gazprom de a prelungi oprirea gazoductului Nord Stream, care a sporit temerile privind o penurie de gaze la iarnă, potrivit France Presse.

„Situaţia pe piaţa gazelor este tensionată, dar securitatea aprovizionării este garantată”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei într-un comunicat.

author avatar
Andreea Vlad
354 afisari

3 COMENTARII

  1. La tot ce am citit azi asta mi se pare cea mai importanta stire.Intrebarea mea ar fi cum va mai functiona Europa in versiunea fara importuri?Nimeni nu are solutii concrete

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger