AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 închide cea mai mare piață de electronice din lume / 4...

Covid-19 închide cea mai mare piață de electronice din lume / 4 milioane de oameni, în izolare!

Covid-19 închide cea mai mare piață de electronice din lume / 4 milioane de oameni, trimiși în izolare / Foto: printscreen

China a trimis în izolare, marți, aproape patru milioane de persoane în provincia din jurul Beijingului, în timp ce autoritățile încearcă să împiedice escaladarea epidemiei de Covid-19.

Locuitorii din orașele Chengde și Xinle, din provincia Hebei, trebuie să rămână în casele lor până la sfârșitul săptămânii pentru a face față unui focar de infecție.

Xi Jinping continuă politica „zero Covid” cu prețul economiei

În plus, peste 13 milioane de persoane din orașul Tianjin, în nordul țării, care se învecinează cu Beijing, urmează să fie supuse marți unor teste PCR, după ce au fost înregistrate peste 80 de cazuri pozitive în două zile.

Spre deosebire de aproape toate celelalte țări, China continuă să aplice o politică sanitară strictă.Autoritățile impun izolări localizate, cerând teste PCR în unele locuri chiar la fiecare 48 de ore și amenință cu punerea în carantină a tuturor celor care se duc în alte provincii, informează Ouest-France.

Această politică are un impact puternic asupra economiei. Nu se preconizează că va fi relaxată înainte de cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC), care va avea loc în lunile următoare. Se așteaptă ca președintele chinez Xi Jinping să câștige un al treilea mandat ca secretar general al organizației politice, cu excepția unei răsturnări de situație improbabile.

Politica națională de sănătate, apărată cu tărie de  Xi, a devenit foarte politică și orice opoziție frontală la măsurile anti-Covid-19 poate fi considerată o provocare la adresa regimului.

Varianta Omicron pare să se răspândească din nou în marile orașe în ultimele zile.În Chengdu (sud-vest), cel mai mare oraș din jumătatea vestică a țării, autoritățile au limitat zonele rezidențiale, cer un test PCR de mai puțin de 24 de ore pentru a părăsi teritoriul municipal și au cerut evitarea călătoriilor „neesențiale”.

În sudul orașului Shenzhen, o mare metropolă de 18 milioane de locuitori specializată în noile tehnologii, două cartiere sunt parțial izolate, iar cea mai mare piață de electronice din lume, Huaqiangbei, este închisă. „Anunțul de închidere a venit brusc. Am avut la dispoziție doar câteva ore pentru a ne pune marfa în depozite și a o închide”, a declarat pentru AFP Chen, un vânzător din piață.

Un total de 35 de noi cazuri pozitive au fost raportate marți în Shenzhen. În districtul Futian, unde se află sediul guvernului municipal, cinematografele, barurile de karaoke și parcurile sunt închise până vineri.

author avatar
Tudor Borcea
396 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai tâmpiți și obedienți precum gălbejiții, nu veți vedea nicăieri. Cu șeful lor în frunte ȚIO-N-PING ȚIO-NDES.

    • Li Ch’uan: „Dacă războiul se prelungeşte, bărbaţii şi femeile vor fi supăraţi că nu se pot căsători şi vor fi reduşi la mizerie sub greutatea cheltuielilor de transport.”
      Chang Yu: „Dacă trebuie transportate alimente pe o distanţă de o mie de li, douăzeci de baniţe vor fi consumate pentru unul singur livrat armatei… Dacă traseul prezintă dificultăţii vor fi necesare cantităţi mai mari.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger