Cauta

România, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din Ucraina

România, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din Ucraina

România, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din Ucraina / Sursa FOTO: Facebook

Și să vrei, nu poți rămâne departe de războiul din Ucraina! Asta, ca să înțelegem din start cum stau lucrurile în teren. România, stat membru al Alianței Nord-Atlantice, trebuie să joace după cum îi cântă America, asta e realitatea și noi nu o putem schimba. Însă, ce putem face este să refuzăm a ne lăsa atrași de partenerii noștri într-un conflict direct cu Moscova. Din păcate, conducătorii de la București nu au curajul Ungariei, care a respins insistențele Washingtonului de a deveni activi pe frontul ucrainean, și iată cum România a ajuns cap de pod în acest război.

Se bănuia de câteva zile că America își folosește aliații din NATO pentru a înarma Kievul, dar nimeni n-a avut curajul să o spună deschis. New York Times este prima publicație care dezvăluie cum arme letale pleacă din România, Poloniei și țările baltice având ca destinație capitala Ucrainei.

17.000 de arme antitanc livrate în 6 zile

Duminică, 6 martie, primele ore ale dimineții. Pe o pistă înzăpezită de la Baza Aeriană Amari, din nordul Estoniei, paleți de puști, muniție și alte arme așteaptă să fie încărcate în unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, un Antonov AN-124, aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene. Este un artefact al Războiului Rece, care acum se întoarce împotriva Rusiei, parte a unui vast transport de înarmare a Kievului.

Potrivit New York Times, în mai puțin de o săptămână, Statele Unite și NATO au trimis peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin, în Ucraina, armament livrat din România și Polonia! Avioane militare uriașe au decolat din cele două țări, ca și din statele baltice, pline cu arme destinate trupelor lui Zelenski.

Zelenski, tot nemulțumit

Cu tot riscul la care românii și polonezi se supun, Volodimir Zelenski tot nemulțumit este. Președintele Ucrainei reia cu regularitate criticile transmise NATO și UE, insistând atât pentru o izolare completă (economică și financiară) a Rusiei, cât mai ales pentru o ofensivă armată împotriva Moscovei!

Ultima cerință: Bobiță de la Kiev a cerut o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei și o (nouă) aprovizionare cu avioane de luptă!

În tot acest timp, reiau, alde România, Polonia, Estonia și Lituania își riscă viitorul, pe generații de acum încolo, acceptând ordinele SUA, de a fi capete de pod în războiul ruso-ucrainean!

Zarurile au fost aruncate în Europa de Est, iar americanii merg pe ideea „it’s now or never”. Polonezii sunt împinși să trimită avioane de luptă în Ucraina, fapt ce-i transformă în ținte directe ale Kremlinului. Pentru Casa Albă, nu contează, războiul ăsta oricum are loc la mii de kilometri depărtare. Cinismul Washingtonului este fără limite – în Ucraina mor soldații Kievului, oamenii de rând, militarii ruși, mercenarii europeni tocmiți să lupte pe bani grei, dar niciun american!

Vladimir Putin a avertizat că orice națiune care va lua parte la conflictul din Ucraina va fi considerată inamicul Rusiei și tratată ca atare. Ba, mai mult, ministerul rus al Apărării chiar a emis o declarație-avertisment pentru țări din NATO ca România și Polonia – a permite utilizarea bazelor aeriene ca refugiu pentru avioanele Ucrainei înseamnă un act ostil la adresa Federației Ruse!

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version