Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, gata de război cu America / Moscova vorbește de o „confruntare militară directă”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, gata de război cu America / Moscova vorbește de o „confruntare militară directă”

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că Occidentul incită la mai multă vărsare de sânge în Ucraina, furnizând arme Kievului, acțiuni care „pot conduce SUA și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe”.

Reticența regimului de la Kiev de a opri „genocidul împotriva rușilor” și de a-și pune în aplicare obligațiile din tratatele internaționale a dus la „operațiunea militară special” a Rusiei, a declarat ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru Newsweek, vineri.

Acțiunile Occidentului, „periculoase și provocatoare”

Antonov a adăugat că Moscova ia măsurile necesare pentru a asigura siguranța civililor și pentru a menține funcționarea normală a infrastructurii critice din Ucraina. „Federația Rusă ia măsurile necesare pentru a păstra viața și siguranța civililor”, a subliniat el, scrie Tass.

„Facem totul pentru a menține funcționarea normală a infrastructurii critice, pentru a asigura legea și ordinea și securitatea oamenilor. Loviturile se fac doar asupra țintelor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”, a adăugat diplomatul rus.

Antonov a spus că Occidentul incită și la mai multă vărsare de sânge în Ucraina, alimentând țara cu arme. „Statele occidentale sunt direct implicate în evenimentele actuale, deoarece continuă să trimită în Ucraina arme și muniții, incitând astfel mai multe vărsări de sânge”, a menționat el.

„Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru”, a subliniat Antonov. „Ele pot conduce SUA și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe. Orice aprovizionare cu arme și echipamente militare din Occident, efectuată de convoaiele de transport prin teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a adăugat el.

„Rusia face tot posibilul pentru a negocia o cale către finalizarea promptă a confruntării, restabilirea păcii în Donbas și întoarcerea tuturor popoarelor Ucrainei la o viață pașnică”, a subliniat el. „Poziția noastră de principiu cu privire la soluționarea conflictului a fost clar definită”, a spus Antonov.

Potrivit acestuia, aceasta include „cererea de luare în considerare necondiționată a intereselor de securitate ale Rusiei, demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean, asigurarea statutului său neutru și non-nuclear, precum și recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei și a independenței Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk”.

Ultimele stiri

  • Pe Ciolacu nu l-au mulțumit nici Băsescu nici Iohannis
  • „Este exclus ca PSD să nu aibă un candidat la prezidențiale”, declară Ciolacu
  • Ciolacu: „România a fost o țară de tranzit pentru droguri. Acum drogurile sunt lăsate și în țară”
  • Ciucă: „PNL va avea propriul candidat la prezidențiale”
  • Biden promite că Ucraina nu va folosi arme americane pentru a ataca Moscova
  • ALege ce citești
  • DECAPITAREA lui COLDEA, revolta „SISTEMULUI” împotriva statului-paralel!
  • Primarul Mihai Chirica, scandal cu violență fizică: „M-a lovit de pereți până mi-a crăpat capul”. Primar: „Vacă proastă ce ești!” / ÎNREGISTRĂRI AUDIO
  • Moldovenii nu mai pupă cetățenie. Cunoașterea limbii române devine obligatorie
  • Guvernul, în extaz. Crește salariul minim, cresc taxele la buget și amenzile
  • Exit mobile version