AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin scoate arma secretă / Cine este „vulpea deșertului”...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin scoate arma secretă / Cine este „vulpea deșertului” din Siria

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin scoate arma secretă / Cine este „vulpea deșertului” din Siria

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit la comanda „operațiunilor militare” din Ucraina pe generalul Alexandr Dvornikov, care are o vastă experiență în războiul din Siria

A existat o slabă coordonare între diferitele grupuri de trupe rusești care au invadat Ucraina, iar numirea lui Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud, va încerca să dezolve această problemă.

Vorbind despre momentul încheierii războiului, o sursă BBC a remarcat că „imperativul politic” al conducerii ruse prevalează asupra celui militar.

Nevoia de „tactici competente”

În același timp, sursa consideră că există o oarecare contradicție între „logica militară” a regrupării corecte a forțelor și sarcina politică. Rusia ar trebui să se pregătească cu atenție pentru o nouă ofensivă în Donbas, ținând cont de „eșecurile” din trecut.

Potrivit unor informații, Rusia are ceva mai puțin de 100 de grupuri tactice de batalion rămase disponibile pentru a continua ostilitățile. Acestea sunt „forțe semnificative”, dar dacă comanda nu aderă la tactici competente, atunci nici măcar un avantaj numeric nu va permite îndeplinirea sarcinilor atribuite, a spus sursa BBC. Trupele ucrainene, dimpotrivă, se pot baza pe elementul surpriză.

Anterior, BBC a raportat că unul din cinci din militarii ruși confirmați decedați în Ucraina are un grad de ofițer, desi nu este posibil să se verifice acuratețea informațiilor despre operațiunile militare în condiții de război, scrie Hindustan News.

Experții și generalii occidentali au remarcat în mod repetat că motivul „pierderilor grele în rândul ofițerilor de rang înalt și al eșecurilor în timpul ofensivei” a fost lipsa unui comandament unificat. Acum totul se poate schimba.

Generalul Dvornikov a condus gruparea forțelor armate ruse din Siria din septembrie 2015 până în iunie 2016. Potrivit RBC, în timpul comandamentului său, aviația rusă a efectuat peste 9.000 de raiduri. Cu participarea ei, a fost posibilă eliberarea a aproximativ 400 de așezări, inclusiv faimoasa Palmira.

author avatar
Tudor Borcea
701 afisari

7 COMENTARII

  1. Generalul Alexandr Dvornikov – un betivan batran. Uitati-va ce muian buhait are.

  2. 400 de asezari „eliberate”. Adica rase de pe fata pamantului. Sa-i spui acestui alcoolic de tip sovietic „vulpea desertului” inseamna ca nu prea stii ce cauti in viata ta si iti spui si jurnalist.

  3. Sper sa nu ucida civili sa nu pateasca ca ceilalti 6 generali si 200 de ofiteri rusi anume sa mierleasca la ortu popi de Pasti.

  4. Invatati si voi in academia aia 10 reguli de baza pe gazeta din curtea academii.
    1 Nu violez
    2 Nu fur
    3 Nu sparg bancomate
    4 Nu ucid civili
    5Nu impusc copii
    6 Ma uit pe sus
    7 Nu stau doar in blindaj ma mai plimb
    8 Nu trimit un convoi mai mare de 20
    9 Nu fac un convoi in sir indian 100
    10 Nu vorbesc pe cartele ucraine

  5. Subnota:
    -la aplicarea celor 10 reguli a se evita consumarea de vodka cat si alcool cu cel putin 24 h inainte de misiune cat si 24 h dupa incetarea ei.
    Multumim pt intelegere conducerea acadimii.

  6. chiar daca l-a pus pe mascariciul asta de general comandant. rusia trebuie sa piarda razboiul, doar daca om da pe nucleara poate sa castige antihristul putin

  7. Ia te uită de unde sare „Rommel ot Vladivostok”… Un alt gradat penibil, care știe una și bună: să facă localitățile una cu pământul, să le bombardeze până nu mai rămâne piatră peste piatră. Un alt viitor inculpat al Tribunalului Penal Internațional. Aștept să-l văd în zeghe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger