AcasăȘTIRI EXTERNEFinlanda, luată la ţintă de Rusia, dacă vrea în NATO! Ameninţare reală...

Finlanda, luată la ţintă de Rusia, dacă vrea în NATO! Ameninţare reală de la Moscova

finlanda natoFinlanda, luată la ţintă de Rusia, dacă vrea în NATO! Ameninţare reală de la Moscova

Autoritățile finlandeze au început să ia în calcul tot mai serios aderarea la Alianța Nord-Atlantică. Moscova a amenințat deja cu măsuri de răzbunare.

Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației din Rusia, a declarat că dacă Finlanda se alătură NATO, Rusia va răspunde imediat.

Finlandezii au semnat o petiţie de aderare

Cetățenii finlandezi au semnat o petiție pentru intrarea țării în NATO. Atunci Moscova a amenințat imediat cu „consecințe grave” în cazul încercărilor Finlandei de a adera la Alianța Nord-Atlantică.

Prim-ministrul din Finlanda, Sanna Marin, va face demersurile pentru ca problema aderării la NATO să fie decisă în această primăvară. Potrivit acesteia, agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a forțat Finlanda să-și reconsidere politica de securitate.

Stoltenberg aşteaptă Finlanda şi Suedia în NATO

Finlanda şi Suedia ar fi binevenite în NATO dacă ele ar decide să adere la organizaţie, dar orice astfel de decizie depinde de cele două ţări, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Lor le revine decizia, dar dacă vor solicita (să adere), atunci mă aştept ca cei 30 de aliaţi să îi primească cu bucurie”, a spus Jens Stoltenberg.

El a adăugat că NATO va găsi probabil modalităţi „de a răspunde îngrijorărilor pe care ele le-ar putea avea în legătură cu această perioadă provizorie între depunerea cererii şi producerea ratificării (de către aliaţi)”.

Stoltenberg s-a referit astfel la posibila retaliere din partea Rusiei înainte ca cele două state să intre sub protecţia deplină a NATO.

author avatar
Andrei Ștefan
1.499 afisari

21 COMENTARII

    • Au fost favorizati si lasati sa se dezvolte in voie, prea multe decenii.
      Un tratament gen Ucraina nu le-ar strica !!!
      Poate le mai oes drogurile din cap !

    • @zapone, cristi și ceilalți hanonimi sunt lătrăii lui tăpălabă de pe ge4poulimedia.

      SUNT CA RÂIA: PROȘTI ȘI LĂTRĂI

  1. E dreptul lor suveran al Finlandei și/sau Suediei sa adrere sau nu la NATO. De când stabilește Federația Rusă cine are dreptul și cine nu să adere la Alianță? Aroganță de mare putere să și-o mai tempereze. Nu sunt mai cu moț decât alții. Vor înghiți și broasca asta.

      • prietenas, daca nu ai ceva de spus concret, abtine-te sa mai jignesti. Enormitatea asta am auzit-o all around. Rusia se simte amenintata ca Ucraina vrea sa adere la NATO. Si ce vina are Ucraina? Oare noi nu ne-am simtit amenintati cand Rusia / URSS sau cum s-o numi, ne-a hacuit tara si ne-a luat Moldova si Bucovina de Nord? De ce o tara trebuie sa isi sacrifice interesele din interiorul granitelor ei pentru ca o alta se simte amenintata? Nu avem suveranitate nationala? In plus, Rusia se simte amenintata pentru ca rachetele din Europa fac doar 15 min pana in Rusia. Dar rachetele din Rusia, cat fac pana in Europa?

        • iesi acasa, stii ce este aia stramtoarea bering ? nu avem suveranitate nationala pentru ca ordinea constitutionala in romania nu este respectata de catre si din cauza gradatilor

        • # Cristi,
          Mai Cristi, ce s-a întâmplat în urmă cu o suta-doua-trei sute de ani este ireversibil si este greu de crezut că putem schimba acum ceva dar cand a vrut în nato, Romania a trebuit să semneze niste condiționări cum că nu are probleme cu vecinii și uite așa am pierdut definitiv Bucovina și sudul Moldovei ! Acum să-i tot provoci pe rusnaci, cu extensia asta permanentizată a defensivului nato, este foarte periculoasă pentru simplul motiv că nu știi, la caracterul labil al psihicului putinului și a camarilei lui, cand vor să facă exerciții la ” butoanele ” atomice !
          Încearcă să fii și tu mai puțin sanguin si foloseste-ti sângele la oxigenarea creierașului sau macar a cutiei craniene pen’că neuroni nu cred că ai în dotare !
          Și încă ceva, ” prietenaș ” să-i spui lui tac-tu, de fi-tu nu-ți zic pentru că sper sa n-ai !

          • ti-as replica si eu ceva, maimuta rusofona, dar nu ma cobor la acel nivel. Cel mai bine, cara-te in est, ca in 17 M de km patrati de noroaie se va gasi un loc si pentru o Zap-itza ca tine

  2. #Zap: dai dovadă de limitare mentală jenantă. Dacă ești adeptul opresiunii interne și a agresiunii externe putiniste, treaba ta. A face concesii unui agresor înseamnă a deschide cutia Pandorei și începutul unui proces fără sfârșit. A arăta slăbiciune acum și spirit concesiv față de expansiunea putinistă e pur și simplu trădare față de normele de bază ale o viețuirii pașnice. Așa încât trebuie să ți se pună oglinda în fața, care, din păcate, nu arată decât vid.

    • Când ți-o trânti ăla atomica in căpățâna ta goală, din păcate nu numai a ta, asta așa că să nu-ti mai trădeze ” normele de baza ale unei vieți pasnice” o să te simți minunat și n-o ” să mai arăți slăbiciune ” ! Ai văzut cum îi cara valijoara, oare nu ți-a trecut prin umbra ăia de neuron întrebare simplă: ” bă nene, oare de ce-o cară chiar și la înmormântarea mortului ?”

  3. #Zap: În scăfâtlia ta îngustă nu intră o idee simplă: Când va apăsa Putin pe butonul roșu, își va programa propria distrugere. Și a întregii Federații Ruse. Garantat 100%. Și nu o singura dată, ci redundant, de câteva ori, ca să nu mai rămână piatră peste piatră din tot Kremlinul. Așa că las-o mai moale cu sperietoarea omului negru cu valiză maro. Omniprezent, inclusiv la depunerea de coroane la căpătâiul lui Jirinoski – alt criminal, trecut tocmai la timp la cele veșnice. E un spectacol de bâlci, menit să impresioneze oameni săraci cu duhul ca tine.

  4. Finlandezii au fost ocupati de Imperiul tarist, dupa independenta din 1918 a venit al doilea razboi mondial, cand URSS a ocupat jumatate din Finlanda pe motiv ca are nevoie de teritoriu pentru apararea Leningradului. Si in prezent teritoriile ocupate se afla in componenta Rusiei.
    Este normal sa intre in NATO pentru ca Rusiei sa nu-i treaca prin cap sa refaca situatia din timpul Imperiul tarist, adica sa ocupe din nou intraga Finlanda.

  5. Nu iti trebuie Nato ci doar Javelin probabil rusii au dreptate ce iti trebuie Nato cand ai la piept pe sfantul
    si dreptul ocrotitor Javelin?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger