Cauta

Putin și Biden s-au înțeles peste capul lui Zelenski / Anunțul făcut de Washington

Putin și Biden s-au înțeles peste capul lui Zelenski / Anunțul făcut de Washington / Foto: Facebook

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că administrația Biden susține expedierea de cereale și îngrășăminte rusești pentru a face față insecurității alimentare globale în creștere, provocată de războiul din Ucraina.

Linda Thomas-Greenfield a declarat reporterilor de la sediul ONU că nu există sancțiuni americane privind livrările de cereale și îngrășăminte rusești, dar a spus că firmele sunt neliniștite și au dat dovadă de reținere.

Scrisori de confort exportatorilor

Thomas-Greenfield a declarat că Statele Unite sunt pregătite să ofere scrisori de confort exportatorilor de cereale și îngrășăminte și companiilor de asigurări în încercarea de a scoate din Rusia produsele agricole de care este mare nevoie.

Ea a spus că administrația Biden sprijină foarte mult eforturile secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a permite exporturile de cereale din Ucraina pe calea ferată și pe Marea Neagră, precum și activitatea sa pentru a se asigura că alimentele și îngrășămintele rusești au acces nerestricționat la piețele globale, scrie Business-Standard.

Un purtător de cuvânt al ONU a declarat marți că Rebeca Grynspan, secretarul general al Conferinței ONU pentru Comerț și Dezvoltare, a vizitat luni Moscova și a purtat discuții constructive cu prim-vicepremierul Andrei Belusov privind facilitarea exporturilor de cereale și îngrășăminte rusești. Grynspan s-a aflat marți la Washington, unde s-a întâlnit cu oficiali americani, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Penuria mondială de alimente a atins un nou nivel maxim, a declarat Guterres. El a spus că Ucraina și Rusia produc împreună aproape o treime din grâul și orzul din lume și jumătate din uleiul de floarea-soarelui, în timp ce Rusia și aliatul său Belarus sunt producătorii numărul doi și trei la nivel mondial de potasiu, un ingredient cheie al îngrășămintelor.

Ultimele stiri

  • SUA testează o rachetă care poate lovi Moscova în mai puţin de 30 minute
  • TERIFIANT! Germania cere pregătirea pentru război până în 2029
  • Silvestru Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile
  • Tîlvăr: „Armata va continua să achiziționeze tehnică militară”
  • Alege ce citești
  • Burduja, în pole-position pentru șefia PNL!
  • Fisură în parteneriatul strategic. Nuclearelectrica, la un pas să iasă din proiectul SMR-urilor americane
  • Cum îti poți schimba numele pe cale administrativă?
  • Asistența medicală, noua visterie a inteligenței artificiale? Strategia companiei de 2 trilioane de dolari
  • Cum stau adversarii de la Euro
  • Exit mobile version