AcasăȘTIRI EXTERNERăzboiul din Ucraina a crescut numărul persoanelor strămutate, în lume! ONU: „Este...

Războiul din Ucraina a crescut numărul persoanelor strămutate, în lume! ONU: „Este o cifră care nu ar fi trebuit niciodată atinsă”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Europa Centrală și de Est s-au săturat de refugiații ucraineni / Primiți cu „Z” și cu târnăcopul

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a declarat că strămutarea forțată de războiul din Ucraina depășește 100 de milioane, pentru prima dată în istorie, cifră descrisă drept o „o piatră de hotar uluitoare”.

Înaltul comisar al ONU pentru refugiați, Filippo Grandi, a declarat că noua statistică sumbră ar trebui să acționeze ca un semnal de alarmă pentru comunitatea internațională și că sunt necesare mai multe acțiuni la nivel internațional pentru a aborda cauzele fundamentale ale strămutărilor forțate în întreaga lume.

Peste 100 de milioane de oameni și-au părăsit casele în întreaga lume

Oficialii au spus că numărul persoanelor forțate să fugă de conflict, violență, încălcări ale drepturilor omului și persecuție a crescut la un nivel fără precedent din cauza războiului din Ucraina, împreună cu alte conflicte mortale.

„Cifra de 100 de milioane este uluitoare, îngrijorătoare. Este o cifră care nu ar fi trebuit niciodată atinsă”, a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, potrivit The Guardian.

„Acest lucru trebuie să servească drept semnal de alarmă pentru ca noi să rezolvăm şi să prevenim conflictele distructive, să punem capăt persecuţiilor şi să luptăm împotriva cauzelor profunde care îi obligă pe oameni nevinovaţi să-şi părăsească locuinţele”, a avertizat el.

Opt milioane de ucraineni sunt strămutați

Situaţia era deja gravă, după cum relevă statisticile UNHCR. La sfârşitul anului 2021, numărul persoanelor strămutate în întreaga lume ajunsese la 90 de milioane din cauza noilor valuri de violenţă sau a conflictelor prelungite în ţări precum Etiopia, Burkina Faso, Myanmar, Nigeria, Afganistan şi Republica Democratică Congo.

Opt milioane de ucraineni au fost strămutați în țara lor de origine ca urmare a războiului, împreună cu peste șase milioane de mișcări de refugiați înregistrate din Ucraina.

author avatar
Andreea Vlad
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger