AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU, primit de Vladimir Putin. Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU, primit de Vladimir Putin. Ce negociază Antonio Guterres

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Secretarul general al ONU, primit de Vladimir Putin. Ce negociază Antonio Guterres

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește marți, 26 aprilie, cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a venit la Moscova pentru discuții cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Încetarea focului, prioritatea lui Guterres

Acesta va fi primul contact al liderului rus cu secretarul general al ONU de la începutul „operațiunii militare speciale de protejare a Donbasului, la 24 februarie”, cum este denumită la Moscova învazia Rusiei în Ucraina. Ultima dată când cei doi au interacționat a fost în format video, în luna mai a anului trecut, când Guterres a vizitat de asemenea Rusia, scrie Tass.

Ultima dată când cei doi politicieni s-au întâlnit într-un format față în față a fost în ianuarie 2020, la o conferință internațională privind Libia, la Berlin.

Este de așteptat ca întâlnirea cu Guterres să nu fie singurul contact internațional al lui Putin de marți. Anterior, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că a are o conversație telefonică cu omologul său rus planificată pentru 26 aprilie.

Potrivit unor surse, Guterres va încerca să convingă Rusia să accepte un armistițiu în Ucraina, în timpul vizitei sale la Moscova. „Secretarul general va încerca să transmită urgența oricărui tip de încetare a focului care poate fi obținută, chiar dacă este una de foarte scurtă durată, pentru a încerca să obțină cât mai mult ajutor și asistență umanitară în zonele cele mai afectate din Ucraina”, informează Al Jazeera.

ONU cere ajutor de 2,25 miliarde de dolari pentru Ucraina

Obiectivul final al lui Guterres este „să încerce să pună capăt conflictului”, dar un astfel de rezultat este „foarte puțin probabil în acest stadiu”, potrivit sursei citate. Conflictul a aruncat pe drumuri aproape 13 milioane de ucraineni, dintre care peste cinci milioane au fugit din Ucraina, potrivit ultimelor cifre ale ONU.

De partea sa, Lavrov a spus că „principiile multilaterale ale ONU au fost etalate de Occident” dar că „apreciază dorința lui Guterres de a avea o nouă rundă de discuții.

ONU a estimat, marți, că numărul refugiaților ucraineni care părăsesc țara lor ar putea ajunge la 8,3 milioane, iar înrăutățirea situației a impus dublarea apelului pentru ajutor umanitar în Ucraina, la 2,25 miliarde de dolari.

După discuțiile cu Serghei Lavrov, Antonio Guterres va fi primit de Vladimir Putin, înainte de a se deplasa la Kiev.

author avatar
Tudor Borcea
298 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . JEGURI IMPUTITI DE FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com , TOTI ROMANII SA-SI BORASCA TOATA MALAHIA IN GURILE VOASTRE SI FAMILIILOR VOASTRE DE MURITORI DE FOAME

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger