AcasăȘTIRI EXTERNEJoe Biden, umilit la Casa Albă în coreeană. Cea mai tare trupă...

Joe Biden, umilit la Casa Albă în coreeană. Cea mai tare trupă de băieți critică SUA – VIDEO

Joe Biden, umilit la Casa Albă în coreeană. Cea mai tare trupă de băieți critică SUA - VIDEO / Foto: Facebook

Trupa sud-coreeană BTS s-a folosit marți de o invitație din partea președintelui american Joe Biden pentru a denunța rasismul care vizează persoanele de origine asiatică, provocând în același timp un val de agitație la Casa Albă.

„Suntem devastați de infracțiunile rasiste”

În spatele porților clădirii, un număr mare de fani – o parte din ceea ce BTS numește „armata” de admiratori – se înghesuiau în speranța de a-i vedea pe artiști.

„Suntem devastați de recenta creștere a infracțiunilor rasiste, inclusiv a celor împotriva persoanelor asiatice”, a declarat Jimin (Park Ji-min), unul dintre cei șapte artiști ai emblematicului grup K-Pop, de pe podiumul sălii de presă arhipline de la Casa Albă.

„Nu este nimic rău în a fi diferit. Egalitatea începe atunci când ne dezvăluim și asumăm diferențele”, a spus Suga (Min Yoon-gi), un alt membru al grupului, ale cărui cuvinte, ca și cele ale lui Jimin, au fost traduse.

Cei șapte tineri, îmbrăcați în costume închise la culoare și cămăși albe, au defilat în fața reporterilor pentru a face scurte declarații, înainte de a fi primiți de președintele american. Protocolul, de obicei foarte strict, condus de purtătorul de cuvânt al executivului american, Karin Jean-Pierre, în faimoasa sală, a atras un interes neobișnuit pe internet: peste 200.000 de persoane s-au conectat înainte de începerea conferinței de presă zilnice, o cifră disproporționată față de audiența obișnuită.

Briefingul și-a reluat ulterior cursul obișnuit, în fața unei audiențe brusc reduse, cu sosirea unui consilier economic al lui Joe Biden, care a glumit: „Pot să le spun copiilor mei că BTS a încălzit sala pentru mine”.

„Ambasadori ai tineretului”

Joe Biden i-a invitat pe cei de la BTS în cadrul unei serii de evenimente care celebrează comunitatea asiatică din SUA și denunță rasismul cu care aceasta se confruntă. Președintele american a dorit să discute cu cea mai influentă trupă de băieți din lume despre „incluziunea și reprezentarea” persoanelor din Asia, dar și despre „crimele motivate de ură și discriminarea împotriva asiaticilor, care au devenit probleme din ce în ce mai importante în ultimii ani”, potrivit unui comunicat al Casei Albe de săptămâna trecută, scrie Boursorama.

Casa Albă vrea să vadă în BTS niște „ambasadori ai tineretului, care răspândesc un mesaj de speranță și optimism” în lume.Faima acestor artiști în vârstă de 20 de ani a depășit de mult granițele Coreei și s-a răspândit în întreaga lume, inclusiv în SUA: trei dintre melodiile trupei BTS au ajuns în fruntea topurilor Billboard.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.462 afisari

5 COMENTARII

    • Anonimule de la 11:03 11:03:18 , bey loaza din fundul wc-ului , mars in pzda matii la halit kakat

  1. ZOAIE.COM SITE-UL PUPIN CURISTILOR SI LINGAILOR IN COOR A POLITICIENILOR INCOMPETENTI
    Slava Shiuca si Slava Ficusul de Sibiu . SITE-UL ZIARE.COM O MIZERIE A PRESEI ROMANESTI
    ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE

    FALSI JURNALISTI CE SI-AU CREAT SUTE DE CONTURI FALSE SI VA CENZUREAZA SI VA INJURA
    TOTI KLOSETARII SI POSTACII S-AU ADUNAT PE SITE-ul ZIARE.COM SI HALESC KAKAT LA GREU

  2. Se darama sandramaua mai ales cand e sustinuta de golani ca cel de la 11.07.Huo,derbedeule!

  3. Probabil ca nenea Borcea, la ora cand a postat ”articolul”(sic), adica 10,52 trecte fix, era mahmur dupa betia de cuvinte pe care a reusit sa le mazgaleasca pe hartie si nu si-a dat seama ce-i cu defaimarea. Nu conteaza. se inscrie exact in nota altor articaole, tot mai frecvente, cu prostii debitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger