Cauta

Putin promite un răspuns „militar și tehnic” la amenințările occidentale

Putin promite un răspuns „militar și tehnic” la amenințările occidentale

Președintele Vladimir Putin a promis marți, 21 decembrie, un răspuns „militar și tehnic” dacă rivalii săi occidentali nu pun capăt politicii lor considerată amenințătoare de Rusia, pe fondul tensiunilor crescânde în jurul Ucrainei.

„În cazul menținerii liniei foarte clar agresive a colegilor noștri occidentali, vom lua măsuri de represalii militare și tehnice adecvate”, a declarat Putin, în cadrul unei intervenții în fața cadrelor armatei ruse și ai Ministerului Apărării.

„Suntem sătui de aceste manipulări”

„Întărirea la granițele Rusiei a grupărilor militare ale Statelor Unite și ale NATO, precum și organizarea de manevre militare de amploare constituie o sursă serioasă de îngrijorare”, a menționat liderul de la Kremlin, în timp ce Occidentul acuză, dimpotrivă, Moscova că a masat zeci de mii de militari la granița cu Ucraina, în pregătirea unei ofensive.

În acest context, președintele rus a subliniat încă o dată necesitatea, potrivit acestuia, ca Statele Unite și NATO să ofere garanții de securitate Rusiei prin semnarea de tratate care să interzică orice extindere viitoare a Alianței transatlantice, scrie AFP.

El a adresat deja această cerere președintelui american Joe Biden într-o întreținere video, la începutul lunii decembrie, apoi a lansat două proiecte de tratate în acest sens, săptămâna trecută.

Dar chiar dacă Moscova va obține satisfacții, aceasta nu va fi suficient, potrivit lui Vladimir Putin. El a acuzat astfel Statele Unite că au părăsit tratate pe care le semnează atunci când le convine sau că au încălcat dreptul internațional în timp ce le cer altora să-l respecte. „Suntem sătui de aceste manipulări”, a spus Putin.

 

Ultimele stiri

  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version