AcasăȘTIRI EXTERNEȚara pe care Rusia o înarmează cu rachete nucleare. Putin dă șah...

Țara pe care Rusia o înarmează cu rachete nucleare. Putin dă șah NATO

Țara pe care Rusia o înarmează cu rachete nucleare. Putin dă șah NATO

Kremlinul are în vedere contra-acțiuni ca răspuns la posibila desfășurare de arme de către NATO în apropierea granițelor Rusiei, inclusiv arme nucleare amplasate în Belarus, a declarat luni, 20 decembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, ministrul bielorus de Externe, Vladimir Makei, a declarat că Belarus este gata să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său, dacă o amenințare emană din partea NATO.

„Diverse opțiuni sunt disponibile”

Întrebat dacă Rusia ar putea desfășura arme nucleare în Belarus, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a spus: „Nu este un secret pentru nimeni că desfășurarea diferitelor tipuri de arme în apropierea granițelor noastre, care pot reprezenta un pericol pentru noi, necesită în mod clar pași adecvați pentru a echilibra situația. Diverse opțiuni sunt disponibile”.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat, la rândul său, că Minsk va propune Moscovei să ia astfel de măsuri dacă NATO va desfășura arme nucleare în Polonia, scrie Tass.

Alexandr Lukaşenko a declarat că are nevoie de sistemul rusesc de rachete balistice mobil Iskander, care are au rază de acţiune de până la 500 km şi pot transporta focoase convenţionale sau nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut NATO să se angajeze în discuții de fond pentru a oferi Moscovei garanții de securitate fiabile și pe termen lung. Șeful statului a precizat că Rusia caută garanții legale și judiciare, deoarece Occidentul nu și-a respectat mai anterior promisiunile verbale.

Moscova a transmis vineri că vrea o garanţie obligatorie din punct de vedere juridic din partea NATO că alianța transatlantică va renunţa la orice activitate în Ucraina și în general în estul Europei.

Rusia a prezentat vineri, 17 decembrie, o serie de garanții de securitate pe care le dorește din partea Occidentului, inclusiv promisiuni de a renunța la orice activitate militară în Ucraina și Europa de Est și de a nu extinde mai mult alianța militară NATO.

Exigențele, formulate integral de Moscova pentru prima dată, formează un pachet despre care Rusia spune că este o cerință esențială pentru reducerea tensiunilor în Europa și dezamorsarea crizei din Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
1.044 afisari

4 COMENTARII

    • Idiot mai poți fi!

      De ce nu micționezi pe mă-ta, pe soră-ta, fie-ta?

      Pe Biden, Macrou….?

      • Barbete, nu te supăra înaintea Crăciunului, e idiot, n-ai ce-i face așa l-a fătat ma-sa

  1. A,scuze, tu jucai rolul mictionarului ,Borcea?Sa ii lasi ceva si lui Radu Tudor in borcan ca ramai somer.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger