AcasăȘTIRI EXTERNEPreședintele SUA și-a prezentat noul câine, „Commander” (VIDEO)

Președintele SUA și-a prezentat noul câine, „Commander” (VIDEO)

O distragere binevenită pentru un preşedinte aflat în plin marasm politic: Joe Biden l-a prezentat, luni, pe Twitter pe noul locuitor patruped al Casei Albe, un câine botezat „Commander”.

„Bine ai venit la Casa Albă, Commander”, se arată în legenda unei fotografii postate pe contul oficial de Twitter al președintelui, care arată un câine care pare a fi ciobănesc german, alergând cu o minge în gură.

„Hey, pal”

O înregistrare video pe acelaşi cont îl prezintă publicului pe „noul micuţ al familiei Biden”.

În videoclip, căţelul poate fi văzut îndreptându-se în fugă spre preşedintele SUA – „Commander in chief”, comandant-şef al forţelor armate – care îl salută cu „Hey, pal” (Hei, amice). Joe Biden este filmat și aruncând o minge sau intrând la Casa Albă cu cățelul în lesă, alături de soția sa Jill, scrie AFP.

Președintele SUA are o cotă de încredere foarte scăzută și se confruntă atât cu blocaje politice, cât și cu o reapariție a valului Covid-19.

Serviciile sale nu au oferit imediat detalii despre acest nou însoțitor, a cărui sosire va declanșa cu siguranță o puternică curiozitate într-o țară în care animalele de companie sunt deosebit de iubite și răsfățate.

Joe şi Jill Biden s-au mutat la Casa Albă cu doi câini, doi ciobăneşti germani. Ei au anunţat pe Twitter în iunie  decesul celui mai în vârstă, Champ, la 13 ani. Celălalt câine, Major, este primul animal prezidenţial trecut printr-un adăpost.

Major, care a mușcat doi angajați ai Casei Albe la distanță de câteva săptămâni, a fost trimis în apropiere în Delaware, casa familiei Biden, pentru lecții de dresaj.

S-a vorbit în primăvară că o pisică s-ar alătura cuplului prezidențial de la Casa Albă, dar proiectul nu s-a concretizat încă.

author avatar
Tudor Borcea
436 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri