AcasăȘTIRI EXTERNELivrările de gaz rusesc în Europa. Putin anunță ce va face Gazprom

Livrările de gaz rusesc în Europa. Putin anunță ce va face Gazprom

Livrările de gaz rusesc în Europa. Putin anunță ce va face Gazprom / Foto: printscreen

Președintele rus Vladimir Putin consideră că mai multe țări occidentale „dau vina sau încearcă să dea vina pentru toate greșelile lor” pe Rusia și pe Gazprom.

Liderul de la Kremlin a declarat marți că gigantul Gazprom își va îndeplini pe deplin obligațiile față de furnizorii săi, în condițiile în care livrările către Europa scad, pe fondul conflictului din Ucraina.

„Gazprom este gata să pompeze cât de mult este necesar”

„Gazprom și-a îndeplinit, continuă să își îndeplinească și își va îndeplini în totalitate obligațiile, dacă cineva are nevoie”, a declarat Putin într-o conferință de presă, după discuțiile pe care le-a avut la Teheran. „Gazprom este gata să pompeze cât de mult este necesar”, a precizat el

„Nu există nicio îndoială că partenerii noștri dau vina sau încearcă să dea vina pentru toate greșelile lor pe Rusia și pe Gazprom”, a adăugat el, afirmând că europenii au pariat pe „surse de energie netradiționale”, informează BFM TV.

Gazprom a redus livrările de gaze prin gazoductul Nord Stream 1 cu 60% în ultimele săptămâni, invocând absența unei turbine Siemens aflate în întreținere în Canada. Această decizie a fost denunțată ca fiind „politică” de către guvernul german, care a considerat-o motivată de dorința de a influența Occidentul în conflictul din Ucraina.

Gigantul rus Gazprom a invocat „forța majoră” pentru a se exonera de responsabilitate pentru scăderea masivă a livrărilor de gaze către Europa.

Invocarea „forței majore” permite unei companii să fie eliberată de obligațiile sale contractuale, exonerând-o de orice răspundere juridică.

author avatar
Tudor Borcea
378 afisari

2 COMENTARII

  1. A zis Unssula15% că mai are nevoie de gaz rusesc? Nu a zis și o doare-n kur de părerea noastră că ea cu ce se încălzi cel puțin 100 de ani de aici înainte. Numai comisionul de performață primit pentru contractele cu faizăr îi ajunge să se încălzească 5 generații de aici înainte. Noi suntem moderni nu ca rușii ăia sălbatici care se încălzesc cu gaz. Noi ne încălzim cu pluverul și mâncăm gândaci care dau multe calorii, ne spălăm bărbătește cu apă rece (cât mai mulți cu aceeași apă pentru economie) și mergem pe jos ca să protejăm planeta. Noi, nu Unssula15%

  2. Ursula isi rezolva problema gazelor.Chema pe biden in germania,il hraneste cu fasole si ii da gaze de imparfumeaza toata germania

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger