AcasăSOCIALInvazie de africani și asiatici din Ucraina. Statul român îi ”înfiază” pe...

Invazie de africani și asiatici din Ucraina. Statul român îi ”înfiază” pe toți

Imigranți sub acoperire

România a decis să extindă protecția temporară și pentru membrii de familie și rudele apropiate ale apatrizilor și străinilor din Ucraina, care pot veni să locuiască în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni veniți din Ucraina au obținut azil în România și 33.865 au obținut permise de ședere. Datele comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrări omit, în mod deliberat, specificarea naționalității cetățenilor veniți din Ucraina.

Dacă Inspectoratul General pentru Imigrări ar publica datele oficiale ale naționalității beneficiarilor de protecție temporară din Ucraina, am constata cu stupoare că România s-a umplut de africani și asiatici. Deși la început era permisă, la îndemnul Uniunii Europene, doar primirea apatrizilor și străinilor care se aflau în Ucraina la data de 24 februarie, ulterior s-a trecut și la acceptarea celor care se aflau înainte de această dată. Acum însă s-a trecut la un alt nivel. România va primi și membrii familiilor apatrizilor și străinilor din Ucraina, precum și rudele apropiate ale acestora.

În conformitate cu Directiva 2001/55/CE, statele membre pot extinde protecția temporară la categorii suplimentare de persoane strămutate, inclusiv cu privire la apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care își aveau reședința legală în Ucraina și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara sau regiunea lor de origine, se arată în motivarea proiectului de Hotărîre de Guvern emis de MAI.

”Având în vedere situațiile apărute în practică, apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care beneficiau de protecție internațională sau de o protecție națională echivalentă în Ucraina înainte de 24 februarie 2022 ar trebui, de asemenea, luați în considerare pentru recunoașterea protecției temporare, chiar dacă au părăsit Ucraina înainte de 24.02.2022 întrucât, prin prisma recunoașterii ca beneficiari ai protecției internaționale, se prezumă că aceștia nu se pot întoarce nici în țara de origine și, evident, nici în Ucraina”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Protecție temporară, în loc de azil

Măsura a fost luată pentru a se evita solicitările de azil, preferându-se varianta protecției temporare, în speranța că aceștia vor pleca la sfârșitul conflictului din Ucraina. Astfel, de protecție temporară vor beneficia membrii de familie ai apatrizilor și resortisanților țărilor terțe, altele decât Ucraina, care pot dovedi că își aveau reședința legală în Ucraina înainte de 24 februarie 2022 pe baza unui permis de ședere permanentă valabil eliberat în conformitate cu dreptul ucrainean.  În categoria „membrilor de familie” se propun a fi incluși soțul (soția), precum și copiii minori necăsătoriți, fără a se distinge dacă sunt legitimi, născuți în afara căsătoriei sau adoptați. Totodată, protecție temporară în România vor primi și alte rude apropiate care trăiau împreună, ca parte a familiei, atunci când au avut loc evenimentele care au condus la afluxul masiv de persoane strămutate.

Bani și asistență medicală gratuită

Apatrizii și străinii veniți din Ucraina, beneficiari ai protecției temporare, au dreptul de a fi angajați în muncă de persoane fizice sau juridice, de a desfăşura activităţi independente, respectând regulile aplicabile profesiei, precum şi activităţi precum oportunităţi educative pentru adulţi, pregătire vocaţională şi experienţă practică de lucru, în condiţiile legii. De asemenea, aceștia beneficiază de asistenţa necesară pentru întreţinere, de asistență medicală primară şi tratament corespunzător, de asistenţă medicală spitalicească de urgenţă, de asistenţă medicală şi tratament gratuit în cazurile de boli acute sau cronice care îi pun viaţa în pericol iminent, precum și de acces la sistemul de învăţământ de stat. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, beneficiarii protecţiei temporare pot depune o cerere de azil în orice moment. Protecția temporară durează până la data de 04 martie 2023 și poate fi reînnoită pentru două perioade consecutive de câte 6 luni, deci până la 04 martie 2024. Această perioadă poate fi extinsă cu încă un an în funcție de situația din Ucraina.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.176 afisari

38 COMENTARII

    • Tu ești analfabet funcțional și mă-ta ar fi trebuit să te înece imediat după naștere.
      Ia-ți trotineta și șotetuțele de balerină și cară-te, ineptule. Eventual în ucraina, să crăpi acolo pentru ea și soroș.
      Idiotule.

      • Căcații asti trotinetisti n-au nicio treaba cu realitatea. S-au umplut strazile Bucureștiului de tot felul de colorați de prin Asia si Africa si ei tefelistii tot in bula cu falsa compasiune traiesc. Sa nu mai zic de ucrainieni plini de tupeu de care te intersectezi la tot pasul.
        Trotinetistilor place si jegul așternut din cauza paduchiosului si al petardei de la 1. Cred ca asta e mediul lor natural:jegul.

        • Generația terminată, Bibikule.
          Ăștia sunt în stare să stea cu-n pahar cu apă-n față toată ziua și să nu știe dacă să-și dea voie s-o bea.
          Măgarul lui Buridan era Einstein pe lângă ei.

        • ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE UNDE SUNTETI AMENINTATI SI INJURATI DE NISTE ANALFABETI CE SE CRED JURNALISTI ! MULTI KAKATI DE PE ZIARE.COM FAC COMENTARII SI AICI

          JEGURILE SI PUPIN CORISTII DE PE ZIARE.COM SUNT PESTE TOT . IMPUT SI SPURCA PRESA ROMANEASCA
          ANALFABETII PLATITI DE PE ZIARE.COM , FALSI JURNALISTI LING IN COOR ZILNIC POLITICIENII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA
          SASSUL SSASSE CASE SI GENERALUL PLAGIATOR CONFIRMAT AU FACUT PRAF ROMANIA
          SLAVA TURISTUL TRANTOR SKIOR

        • Mda, „fan putinist” sună chiar bine. 😀
          Mai bine decât dejecțiile tale de decerebrat. Vezi că-ți ajunge porția de vacsin și botniță mintenaș, suflecă-ți mânecuța, cuae. 😀 😀 😀

      • ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE UNDE SUNTETI AMENINTATI SI INJURATI DE NISTE ANALFABETI CE SE CRED JURNALISTI ! MULTI KAKATI DE PE ZIARE.COM FAC COMENTARII SI AICI

        JEGURILE SI PUPIN CORISTII DE PE ZIARE.COM SUNT PESTE TOT . IMPUT SI SPURCA PRESA ROMANEASCA
        ANALFABETII PLATITI DE PE ZIARE.COM , FALSI JURNALISTI LING IN COOR ZILNIC POLITICIENII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA
        SASSUL SSASSE CASE SI GENERALUL PLAGIATOR CONFIRMAT AU FACUT PRAF ROMANIA
        SLAVA TURISTUL TRANTOR SKIOR

    • @Anonim
      Bolanzilor , parca sunteti facuti in eprubetele lui Schwab – Am mai luat in daravela fo’ doi ca tine si am constatat ca vorbiti numai in propozitii scurte … Niciodata in fraze elaborate.. Incep sa intru la banuieli sainsficșăn..

    • Mai anonimule, pentru un refugiat se acorda 20 lei/zi pentru mancare si 50 lei / zi pentru caz are, adica un total de 2100 lei/luna. Cati romani lucreaza pe salariul minim pe economie, cca 1600 lei/luna? Pentru ei nu avem bani? Cat este alocat pentru masa bolnavilor din spitale? Pentru cresterea sumei alocate nu sunt bani? Mama mea care a lucrat in agricultura cca 50 de ani si a contribuit la asigurarea hranei romanilor a avut pensie 500 lei. Asta acum 5 ani cand a decedat. Eu nu zic sa nu ajuti, dar nu-ti bate joc de ai tai!

  1. Ucrainienii si strainii sau apatrizii proveniti din aceasta tara au mai multe drepturi si facilitati decat noi,bastinasii.Sa multumim,din inima’ decidentilor UE si slugilor acestora,din tara,politicienii.

    • Eu am pensie. Nu ma intereseaza daca cel ce vine sa-mi faca curat este alb, negru ori galben.

      • O sa-ti pese cand n-o sa mai iesi din casa de frica lor. Ai vazut ce fac prin vest gastile de colorati? Vai mama voastra, ca ni gânditi!

      • Fanii mazgalitoarei „claudia”
        Rasiști, xenofobi, frustrati și complexati exact ca idolul lor cracanat…

        • Măi copilaș, mergi la anime-urile tale și la trotinetă și lasă-i pe adulți să discute în liniște.
          Scrie-i lu’ Gretuța, poate-ți trimite o poză cu gleznele.
          Hai, du-te, lasă-ne… lăpticul e pe aragaz.
          A, și zi-i mă-tii să-ți pregătească cămășuța cu mânecuțe scurtuțe, ce sens are să le tot sufleci.
          Și botnițica cu ursuleți roz…

        • Dacs intra in tara, adica in UE, ar trebui vaccinati.Altfel, o sa se mire vesnicii comunicatori medicali ca vine valu’ sapte.

        • Yoda, baga-ti coada de la matura in curr si cara-te sa-i stergi prafu’ d-nului Comandor .

    • Avînd în vedere rata de creștere demografică negativă sunt bineveniți toți imigranții și în special cei de culoare pentru mândrele care au probleme cu toaleta hormonală și suferă de nimfomanie. Așa avem mai multă pace și liniște.

  2. Ba iohanne, daca ii infiezi ca tatuc ce esti trecei idirect la nemti ca acolo iti e sufletul pt ei muncesti pt romani doar paguba!!! Nu, ghinion!!

  3. Ar trebui sa te intereseze,comandore.Doar unul dintre astia o sa iti reguleze nevasta cand esti la piata.Cat priveste pensia ,deja ti-a mancat-o tanti prin cluburi.

  4. De urgenţă trimiși in ţara lor africană sau asiatică. Au stat destul. Românii nu rabdă de foame ca să ne umplem de venetici.
    Nu au ce căuta la noi familii de africani și asiatici deoarece aici nu este azil gratuit pentru ei. M-am săturat să văd cum ne invadează africanii și ii creștem din lipsurile noastre. Mai au și tupeu să ne sfideze acești primitivi periculoși.
    Să nu uităm că din Africa ni s-a comunicat că dacă nu trimitem griu de pomană vor venii ei să și-l ia singuri, ne vor cotropii zeci de milioane de pomanagii paraziţi.

  5. Eu locuiesc in Transnistria , nu sunt roman , bag strambe , va imaginati cat iubesc Romania ….

  6. Bai maciuca, baga-i pe toti cei 10 negrisori mititei veniti din Afrika democrata la tine in case, si in viloaiele tale de neam prost, sigur toti cei 10 incap acolo, ca doar nu sunt si nu isi permit sa fie asa de obez de grasi ca tine, bai niku ciukanezu !! ha ha ha 🙂 Si baga-i si in sparlament sa lucreze acolo, adica sa ii lucreze pe hotii aia ordinari ai tai, sa ii faca as aputin la buzunare, ca merita !! Ha ha ha 🙂 Bai maciuca, o sa te ia draku si pe tine, si pe toti criminalii ordinai din sleahta ta de trepadusi la iarna, o sa vezi tu atunci distractie democratica !! Scapa cine poate, bai cobailor, voi sigur nu o sa scapati, deja a-ti bagat cateva doxe de ser magic, care va vor fi fatale, doar nu a-ti crezut ca Kill Bates a bagat vitamine in ele !!

  7. Ceea ce a decis statul român este un act de încălcare a Constituției și deci un act de trădare de țară.Cei care acum Sint la conducerea țării Sint niste trădători care nu ii reprezintă interesele

  8. Sunt cetatean al Transnistriei , de profesie troll . Ma gasiti pe facebook : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL !

  9. Aduc toate gunoaiele si resturi le din Africa sa complice viata romanilor acesti politicieni corupti ai RO si servitorii diavolului drogat si tranvestit ,la puscarie cu gunoaiele politice din RO

  10. ROMANIA A DEVENIT PROSTUL DE SERVICIU AL UE SI AL CONFLICTELOR ??.
    CE HAL DE GUVERNANTI SUNTETI VOI ASTIA ??,NE BOR BATRINII PRIN SATELE DE MUNTE FARA NICI O ASIGURARE DE SERVICII MEDICALE !,FARA O PENSIE DECENTA DUPA CE AU MUNCIT LA CAP O VIATA !,IAR VOI ASIGURATI : CASA ,MASA ,ASISTENTA MEDICALA ,UTILITATI ORCUI ! DE ORIUNDE ! CARE TRECE FRAUDULOS GRANITA !,CU TOATE CA AVEM GRANICERI !,SISTEME DE DETECTIE SI SUPRAVEGERE CONTINUA PE GRANITA !.
    A CUI E TARA ASTA ?,A VOASTRA A MAMELUCILOR CARE VA FACETI CA GUVERNATI !,OR ATI VANDUT-O CA SI TOATA INDUSTRIA SI 21% DIN PAMANTUL ROMANESC ,DAR N-O SPUNETI CA SA NU VA CALCE ROMANII IN PICIOARE .

  11. Pffff… Deci pe cuvant din 2.000.000 de ucrainience o negresa nu am vazut. Toate erau blonde. Remarc faptul ca negrii nu au voie de pe plantatie pe masura marelui razboi slav.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger