AcasăȘTIRI EXTERNESUA, în alerta apocalipsei. New York își sfătuiește locuitorii în caz de...

SUA, în alerta apocalipsei. New York își sfătuiește locuitorii în caz de atac nuclear / Rusia poate lovi în 30 de minute

SUA, în alerta apocalipsei. New York își sfătuiește locuitorii în caz de atac nuclear / Rusia poate lovi în 30 de minute / Foto: printscreen

Municipalitatea din New York își sfătuiește locuitorii ce să facă în cazul unui atac nuclear, pe fondul amenințărilor apocaliptice din partea președintelui rus Vladimir Putin.

„Ok, tocmai a avut loc un atac nuclear. Nu mă întrebați cum sau de ce, dar să știți că a lovit «big one». Și ce trebuie să facem acum ?”. Această frază oarecum tensionată nu este extrasă dintr-un roman fantastic, ci dintr-un anunț public sub forma unui videoclip, postat recent de autoritățile newyorkeze pe YouTube.

Tutoriale înainte de apocalipsă

Dintr-o dată, sute de mii de americani au experimentat o versiune modernă a ceea ce părinții sau bunicii lor trăiseră cu zeci de ani înainte, în plin Război Rece: anxietatea unui atac atomic, micile cursuri simplificate de protecție în caz de aruncare neașteptată a bombei asupra orașului, un prim tutorial de supraviețuire înainte de lumea post-apocaliptică.

Deși este, desigur, de datoria autorităților publice să pregătească oamenii pentru ce este mai rău, în orice moment și în orice circumstanțe, momentul publicării videoclipului din New York a stârnit nedumerire și multă anxietate.

Primarul nu vede nimic alarmist

Statele Unite sunt angajate până la ultimul foc de armă în susținerea tehnică și militară a Ucrainei împotriva vecinului și invadatorului rus. Vladimir Putin, pe de altă parte, pare să se blocheze treptat într-o retorică a represaliilor atomice.

Liderul de la Kremlin urmărește foarte activ dezvoltarea celor mai înspăimântătoare rachete ale sale, cum ar fi Avantgard și altele, prezentate ca fiind de neoprit, și a anunțat că își va dota aliatul Belarus cu rachete nucleare ca răspuns la extinderea NATO.

În timp ce reacțiile de uimire s-au adunat pe Twitter, videoclipul fiind vizualizat de peste 750.000 de ori de când a fost postat, primarul orașului, Eric Adams, își asumă responsabilitatea pentru acțiunea departamentului său, după cum relatează NPR, scrie Korii.

Deși explică faptul că probabilitatea unui atac nuclear rămâne foarte scăzută, el vorbește fără menajamente despre necesitatea „pregătirii” populației din orașul său și despre „luarea măsurilor necesare după ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”. Pe scurt: improbabilul nu este imposibil.

Sfaturi de dragul sfaturilor?

În ceea ce privește sfatul dat de Departamentul pentru Situații de Urgență din New York, el se rezumă la acțiuni bazice. Cetățenii sunt sfătuiți să intre cât mai rapid într-o clădire și să stea departe de ferestre. Având grijă să „pună cât mai multe straturi între ei și mediul exterior”.

Odată intrați înăuntru, oamenii trebuie să se apropie cât mai mult posibil de mijlocul clădirii și să închidă toate ușile și ferestrele. Apoi trebuie să-și schimbe hainele și să se spele pe corp cu săpun sau șampon și să rămână înăuntru cât mai mult timp posibil.

Totodată, este recomandat ca ei să se informeze pe canalele (încă disponibile) despre ceea ce se întâmplă în continuare.

Loviți în doar 30 de minute

Potrivit site-ului web al Departamentului de Stat al SUA , un focos nuclear rus lansat pe o rachetă balistică intercontinentală poate ajunge în SUA în doar 30 de minute.

Deși există mecanisme de apărare pentru a contracara aceste arme, pagina web mai precizează că, conform tratatului convenit între cele două națiuni, Rusia are 1.550 de focoase nucleare desfășurate pe diferite rachete, cu 700 de rachete balistice intercontinentale și bombardiere grele echipate pentru armament nuclear.

Deci, în cazul unui conflict nuclear, rămâne posibilitatea ca un oraș precum New York să fie vizat cu succes.

 

author avatar
Tudor Borcea
469 afisari

6 COMENTARII

  1. Cum va pregatiti de atac nuclear 1-stay inside 2-stay tuned 3-FUCK BIDEN FUCK SOROS HANG TRAITORS

  2. In perioada inarmarii nucleare masive docurile din Ny.Y.erau pline de graffity.Ce e de facut in caz de atac nuclear? acoperiti-va cu un cearceaf si mergeti spre cel mai apropiat adapost.Ghemuiti.va cu capul intre genunchi,kiss your ass and sad good bye!

  3. merita suport pentru ukraina asa ceva? evident sua si nato vor razboi cu rusia. si pana unde vor merge pe aceasta cale? economia deja sa resetat in favoarea rusiei si va fi frig si jale in europa la iarna. gazele vor fi nationalizate in eu,ca sa mearga industria. sua se vor imbogati din export de gaze lichefiate scumpe. frumos.

    • Generalul Albert Stubblebine declara la 11septembrie 2001 -Avem ordin sa distrugem 7tari in 5ani incepand cu Irak,Siria,Liban,Somalia,Sudan,Libia si ultima Iran.Concluzia?Suntem in 2022 si prostii tot nu gandesc pentru ca nu au cu ce

    • La data de 11sept2001 Albert Stubblebine era comandantul serviciului de comunicatii criptate al Pentagonului.Primea ordine direct de la Bush,Cheney,Rumsfeld si le transmitea celorlalti comandanti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger