AcasăȘTIRI EXTERNEGazul rusesc prin Nord Stream 1. Canada îi trimite lui Putin „turbina...

Gazul rusesc prin Nord Stream 1. Canada îi trimite lui Putin „turbina discordiei” / Furie la Kiev

Gazul rusesc prin Nord Stream 1. Canada îi trimite lui Putin „turbina discordiei” / Furie la Kiev / Foto: Facebook

Canada, unde a fost reparată o turbină rusă pentru gazoductul Nord Stream 1, a expediat duminică echipamentul în Germania, a informat luni cotidianul rus Kommersant, citând surse familiare cu această chestiune.

Potrivit ziarului, turbina reparată, care este întreținută de grupul german Siemens Energy, ar trebui să ajungă pe teritoriul rus în jurul datei de 24 iulie, dacă livrarea nu întâmpină probleme logistice sau vamale.

Turbina discordiei în Occident

Potrivit Kommersant, turbina va fi transportată cu feribotul din Germania în Finlanda și apoi, pe cale terestră, de la Helsinki la stația de comprimare Portovaya din nord-vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Finlanda. Vor fi necesare apoi trei-patru zile de lucrări pregătitoare, a precizat ziarul.

Conducta Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania, se află în perioada de întreținere anuală până la 21 iulie, iar soarta turbinei s-a aflat în centrul mai multor tensiuni geopolitice în ultimele săptămâni.

În contextul în care Moscova este ținta sancțiunilor occidentale pentru ofensiva sa militară din Ucraina, guvernele europene se tem că operațiunea este prelungită în mod deliberat pentru a perturba planurile de stocare în curs pentru iarna viitoare.

Gigantul rus Gazprom a întrerupt livrările de gaze către Germania prin conducta Nord Stream 1 de la jumătatea lunii iunie, invocând returnarea cu întârziere a turbinei în Canada pentru reparații, iar Kremlinul a declarat la începutul acestei luni că livrările de gaze către Europa vor fi majorate dacă turbina va fi returnată.

Pentru a permite returnarea turbinei, Canada a fost nevoită să renunțe temporar la sancțiunile impuse Rusiei pentru a ajuta Europa „să aibă acces la energie fiabilă și la prețuri accesibile, în timp ce se îndepărtează de dependența sa de gazul și petrolul rusesc”.

Decizia a fost denunțată de autoritățile de la Kiev, care au considerat că Occidentul a cedat în fața „șantajului” rusesc. Nord Stream AG, operatorul gazoductului, Gazprom și nici Ministerul rus al Energiei nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii, scrie Boursorama. Siemens Energy a refuzat să comenteze informațiile publicate de Kommersant.

author avatar
Tudor Borcea
430 afisari

7 COMENTARII

  1. AIA DE LA KIEV IN FRUNTE CU TAIATUL IMPOREJUR SA AIBA GRIJA SA NU NE SUPERE SA SUSPENDAM LIVRARILE DE ARMAMENT CA VOR FI NEVOITI SA IA LECTII DE KAZACIOC!

  2. Bai, dar ce spume la gura fac acum toti nazistii aia imputiti de banderisti de la Kiev, e mai ceva ca in filme !! In ritmul acesta, drogatul de Zdrelinski pe anul viitor o sa ramana numai cu Kievul, restul tot cva apartine altora !! Ha ha ha 🙂 Hai, bai actorasule drogat jidan, hai ca se poate, omora-i pe toti acolo langa tine, unul sa nu ramana intreg, numai tu !! ha ha ha 🙂 Fii atent, cand ajungi la cifra magica de 20 de milioane din 44 de milioane, ne faci un semn, si vin toti sa isi ia inapoi ce a fost tot timpul al lor !! Vezi bai jidanule de Zdrelinski, asa e cand turbina mica rastoarna Kievul nazist mare !! Ha ha ha 🙂

  3. de ce au drept ue sa puna sanctiuni pe rusi,si dupa aia se plang ca nu au carburanti de la rusi. ue sufera de schizofrenie politica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger