AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Răspunsul lui Putin la rachetele americane HIMARS. Ordinul urgent...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Răspunsul lui Putin la rachetele americane HIMARS. Ordinul urgent dat de Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat generalilor să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a artileriei ucrainene, după ce armele occidentale au fost folosite pentru a lovi liniile de aprovizionare rusești.

La aproape cinci luni după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei, la 24 februarie, trupele rusești se deplasează prin Donbas, în estul Ucrainei, și ocupă acum aproximativ o cincime din țară.

Rachetele HIMARS, ținte prioritare

Șoigu, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Putin, a inspectat grupul de luptă Vostok, care luptă în Ucraina, a precizat Ministerul Apărării. Shoigu „i-a dat instrucțiuni comandantului să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acțiune și armelor de artilerie ale inamicului”, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Ministerul a precizat că armele au fost folosite pentru a bombarda zone rezidențiale din Donbasul controlat de Rusia, precum și pentru a incendia în mod deliberat câmpuri de grâu și depozite de cereale. Reuters nu a reușit să verifice rapoartele de luptă ale ambelor părți.

Statele Unite și aliații săi au furnizat Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari de la invazia Rusiei din 24 februarie, inclusiv sisteme HIMARS cu rază lungă de acțiune despre care Kievul spune că încep să fie de ajutor pe câmpul de luptă.

Ucraina susține că a efectuat o serie de lovituri reușite împotriva a 30 de depozite logistice și de muniții rusești, folosind mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă furnizate recent de Occident.

Moscova a evidențiat loviturile sale împotriva armelor occidentale în informările Ministerului Apărării și a acuzat Ucraina că a folosit arme cu rază lungă de acțiune pentru a viza zone rezidențiale din zonele controlate de separatiști din Donbas.

Liderul separatist Denis Pușilin a declarat joi că două persoane au fost ucise atunci când forțele ucrainene au bombardat o stație de autobuz din orașul Donețk, controlat de separatiști, în estul Ucrainei. Consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherșcenko a accesat rețelele de socializare pentru a acuza forțele rusești că au atacat centrul orașului Donețk, dar a dat vina pe Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
677 afisari

3 COMENTARII

  1. Armele occidentale sunt invincibile. Degeaba se screm rușii. Victoria e chiar în fața ukrhainienilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger