AcasăȘTIRI EXTERNERusia, un nou ŞANTAJ la adresa UE? Motivul pentru care cere returnarea...

Rusia, un nou ŞANTAJ la adresa UE? Motivul pentru care cere returnarea turbinei de la gazoductul Nord

Rusia ia TOTUL în războiul gazelor. Anunțul gigantului Gazprom cutremură piața

Kremlinul a anunţat că va creşte livrările de gaze către Europa dacă o turbină pentru gazoductul Nord Stream 1, deservită în prezent în Canada, va fi returnată.

Ucraina se opune predării de către Canada a unei turbine către compania rusească Gazprom, controlată de stat, pentru livrări de gaze naturale Germaniei, întrucât gestul ar încălca sancţiunile împotriva Rusiei.

Germania a luat partea Rusiei

Vicecancelarul german și ministru al economiei, Robert Habeck, a făcut un apel public către guvernul canadian, joi, cerând întoarcerea rapidă a piesei pentru ca Europa să poată primi mai mult gaz.

Livrările de gaz în Europa prin Nord Stream sunt, în prezent, la 40% din capacitate, fapt ce a dus la o creștere masivă a prețurilor la gaze și a provocat panică la Berlin, care se teme de o scădere abruptă a capacității industriale.

Gazprom continuă să răspândească povești false pentru a-și justifica acțiunile care au ca scop doar obținerea de bani și punerea de presiune pe Occident”, se arată într-o scrisoare trimisă în 23 iunie, de German Galușcenko, oficial ucrainean, vicepremierului canadian Chrystia Freeland.

author avatar
Andrei Ștefan
934 afisari

4 COMENTARII

  1. ukraina incearca sa incurajeze razboi mondial pentru pielitile lor. nu nu nu ukrainacilor bolnavi. dati teritoriile inapoi pe care vi l-ea dat stalin. nu sunt ale voastre nazistilor!

  2. Dar voi dece nu dati teritoriile luate dela chinezi,japonezi,turci,romani,nemti,polonezi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger