AcasăȘTIRI EXTERNERusia ne dă ULEI cu linguriţa. Decizie nouă la Kremlin privind exporturile

Rusia ne dă ULEI cu linguriţa. Decizie nouă la Kremlin privind exporturile

Rusia ne dă ULEI cu linguriţa. Decizie nouă la Kremlin privind exporturile

Puterile de decizie de la Moscova au decretat, duminică, să majoreze cotele la exporturile de ulei de floarea soarelui şi şrot de floarea soarelui. Măsura vine, din câte se pare, ca urmare a faptului că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată.

Guvernul condus, de facto, de Vladimir Putin a anunţat că a majorat, cu 400.000 de tone, cota la exporturile de ulei de floarea soarelui, faţă de plafonul anterior de 1,5 milioane de tone, în timp ce restricţiile la exporturile de şrot de floarea soarelui au fost majorare cu 150.000 de tone, de la limita anterioară de 700.000 de tone.

Piaţa ruşilor, bine aprovizionată

Decizia de a relaxa restricţiile a fost luată pentru că piaţa internă este suficient de bine aprovizionată, a precizat guvernul de la Moscova, adăugând că producătorii ruşi vor profita de pe urma majorării exporturilor.

80% din exporturile mondiale de ulei de floarea soarelui stau în „mâinile” Rusiei şi ale Ucrainei. În ultimele luni, multe state europene au început să se confrunte cu o reducere a livrărilor de ulei de floarea soarelui.

Şi Ucraina exportă mai bine

Exporturile de produse agricole ale Ucrainei au crescut până la 2,5 milioane de tone în luna iunie, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în luna mai, un avans de aproape 50%.

Oficialii ucraineni au relansat speranţele cu privire la o creştere a exporturilor de cereale, în pofida blocadei ruseşti asupra porturilor la Marea Neagră, prin anunţul că nave încărcate cu cereale au început să traverseze Canalul Bâstroe.

author avatar
Andrei Ștefan
403 afisari

5 COMENTARII

  1. Rusia nu trebuie să ne dea niciun ulei, îl avem pe al nostru, chiar în exces. Să și-l țină până se râncezește.

  2. Uleiul nostru este al altora ,dle solutie,ni-l dau cand si la ce preturi au chef.Nu duce grija Rusiei,are ce face cu el ,crezi ca toata lumea e tampita ca Occidentul asta pe care il admiri matale cu balele la gura?

  3. India are nevoie de ulei, cred ca surplusul acolo se va duce, sau catre alte state prietene
    noua nu are ce sa ne dea, ca avem – dar cum spun si comentatorii de mai sus, noua o sa ne fure tot conducatorii nostri sa le dea la nemti, francezi si la noi maresc pretul artificial
    sa le stea in gat, se maimmira ca se bucura lumea cand mai pica cate unul de-al lor ”subit si neasteptat”

  4. Andrei Stefan este in opinia mea, un propagandist, un shaper in slujba unei organizatii private, WEF, pe scurt un trădător de neam si de țară

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger