Cauta

LEPRA a reapărut în Europa! Atenție, țara care a raportat primul caz este destinația turistică preferată a românilor!

LEPRA a reapărut în Europa! Atenție, țara care a raportat primul caz este destinația turistică preferată a românilor! (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Lepra a reapărut în Europa, iată știrea momentului! Venirea venirii înseamnă planuri de vacanță și gânduri care zboară spre relaxare și odihnă. Într-o perioadă în care încă oamenii sunt atenți la datele oficiale venite de la autorități cu privire la cazurile noi de COVID-19, dar și la situația generată de variola maimuței, o altă informație a iscat reală îngrijorare.

Mai ales că e vorba despre o boală temută încă din vremuri străvechi, lepra!

Caz de lepră în Grecia

Cazul de lepră, depistat în urmă cu câteva zile în Grecia, a speriat multe persoane, titrează prozeny.cz. Mai ales că e vorba despre o boală despre care se vorbește din nou, iată, după COVID și variola maimuței, în Europa. Nu puțini se întreabă cât de comună e această boală, lepra, și dacă nu cumva ar fi posibil să se răspândească.

Și, fiind vorba de un caz raportat în Grecia, o destinație preferată a românilor, pentru petrecerea vacanțelor de vară, întrebările sunt cu atât mai de înțeles.

Infecțiozitatea leprei este foarte scăzută, iar, în plus, o mare parte a populației este imună la boala Hansen, titrează aceeași sursă. Boala se poate transfera la restul membrilor familiei, de exemplu, în urma unui contact pe termen lung. Deci nu e posibil să o contractezi când stai lângă cineva în autobuz, remarcă aceeași sursă.

Ce este lepra (Boala Hansen)

Boala Hansen, cunoscută și sub numele de lepră, este o infecție cauzată de bacteria numită Mycobacterium leprae. Aceste bacterii se multiplică foarte încet și poate dura până la 20 de ani ca semnele infecției să se manifeste, conform sfatulmedicului.ro.

Boala poate afecta nervii, pielea, ochii sau mucoasa nazală, iar de obicei, pielea afectata își schimbă culoarea și poate deveni mai deschisă sau mai închisă, adesea uscată, cu pierdere de sensibilitate, fie roșiatică, din cauza inflamației pielii, iar dacă nu este tratată la timp, leziunea nervilor poate duce la paralizia mâinilor și a picioarelor, conform site-ului amintit.

Citește și: După Covid-19 și variola maimuței, o altă nenorocire. Ce este „gripa tomatelor” / „Foarte dureroasă și contagioasă”

VARIOLA MAIMUȚEI. Big Pharma a reușit: UE introduce vaccinarea obligatorie?! / Decizie de ultimă oră luată la Bruxelles

Variola maimuței: SUA pregătesc vaccinările. Big Pharma transformă „MonkeyPox” în „MoneyPots”

Campania de vaccinare anti-Covid-19, la final? România vrea să renunțe la vaccinuri / Scrisoare deschisă către Comisia Europeană

Revoluție în testarea Covid-19: 20 de secunde. Când va fi disponibil noul dispozitiv în Europa

Veşti bune pentru turiştii români care vor să meargă în Grecia, la vară. Se întâmplă asta după 2 ani

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version