AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Covid-19 și variola maimuței, o altă nenorocire. Ce este „gripa tomatelor”...

După Covid-19 și variola maimuței, o altă nenorocire. Ce este „gripa tomatelor” / „Foarte dureroasă și contagioasă”

După Covid-19 și variola maimuței, o altă nenorocire. Ce este „gripa tomatelor” / „Foarte dureroasă și contagioasă

Covid-19, variola maimuței și acum „gripa tomatelor”. Acesta este numele dat de presa indiană în ultimele zile unui virus – cunoscut și sub numele de „febra tomatelor”.

Denumirea dată este datorită formei erupției cutanate pe care o provoacă – care a fost depistată în India.

Copiii mici, cei mai vulnerabili

Peste 80 de cazuri au fost raportate începând cu 6 mai, relatează India Today. Virusul afectează în principal copiii cu vârsta sub 5 ani. Potrivit informațiilor relatate de presa indiană, aceasta se manifestă sub forma unor erupții cutanate, asemănătoare cu simptomele variolei maimuței, care s-a înmulțit în Europa în ultimele zile.

Se spune că „gripa tomatelor” provoacă erupții cutanate pe tot corpul, iar acestea se prezintă sub forma unor „bășici rotunde” și „roșii”, „foarte dureroase și contagioase”, relatează The Indian Express, scrie Ouest-France.

Din cauza deshidratării, pot fi observate și iritații la nivelul gurii. Rapoartele presei locale menționează și alte simptome: febră, greață, vărsături, diaree și dureri articulare sunt, de asemenea, observate de medicii indieni.

Potrivit virusologilor, ar putea fi o nouă variantă a sindromului „mână-picior-gură”, o infecție virală frecventă la copiii mici, manifestată la nivelul cavității bucale și al membrelor superioare și inferioare.

author avatar
Tudor Borcea
1.218 afisari

6 COMENTARII

  1. Din India a venit Delta. Acum a apărut virusul „tomatei”. Ceva se întâmplă acolo.

  2. Ca sa nu se supere legumele ca se dau doar denumiri animaliere. Mai aveti frati pe acasa voi astia care o faceti pe nasii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger