AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS /...

După Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS / Boala, mortală pentru 1 din 10 persoane

După Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS / Boala, mortală pentru 1 din 10 persoane / Foto: Facebook

OMS se așteaptă ca mai multe cazuri de variolă a maimuței să fie identificate la nivel mondial. Până sâmbătă, 92 de cazuri au fost confirmate și alte 28 au fost considerate suspecte în 12 țări în care virusul nu este endemic, a anunțat organizația.

Agenția ONU a declarat că va furniza informații suplimentare și recomandări privind modul de limitare a răspândirii bolii în țările afectate.

Boala, mortală pentru una din zece persoane

„Potrivit informațiilor de care dispunem, transmiterea de la om la om are loc în rândul persoanelor care au un contact fizic apropiat cu persoanele infectate și care prezintă simptome”, a precizat OMS.

Variola maimuței, care este rară în Europa, a fost descoperită până în prezent mai ales în Africa Centrală și de Vest. Aceasta se răspândește atunci când oamenii intră în contact strâns cu persoane infectate și poate fi ușor limitată prin măsuri de izolare și igienă.

„Virusul pare să se transmită acum ca o infecție cu transmitere sexuală, ceea ce a făcut ca transmiterea sa în întreaga lume să crească de zece ori”, a declarat David Heymann, un epidemiolog american specializat în boli infecțioase și expert în sănătate publică, care lucrează pentru OMS, scrie Ouest-France.

David Heymann a declarat că persoanele care cred că au fost expuse la virus sau care prezintă simptome precum febră sau erupții cutanate nu ar trebui să aibă contacte apropiate cu alte persoane.

Potrivit OMS, majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, dar boala este fatală pentru una din zece persoane. Cazurile sunt investigate în țări europene, inclusiv în Marea Britanie, precum și în SUA, Canada, Israel și Australia.

Infecție cu transmitere sexuală

Variola maimuței poate fi transmisă atunci când o persoană se află în contact strâns cu o persoană infectată. Virusul poate pătrunde în organism prin leziuni ale pielii, prin tractul respirator sau prin ochi, nas sau gură.

Nu a fost descrisă anterior ca o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi transmisă prin contact direct în timpul actului sexual.

De asemenea, poate fi transmisă prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțele, șobolanii și veverițele, sau prin obiecte contaminate cu virusul, cum ar fi așternuturile și hainele.

author avatar
Tudor Borcea
426 afisari

3 COMENTARII

  1. Se pare ca RAZBOIUL MONDIAL va avea loc asa cum a fost prezis: praful se va alege de aceasta
    lume PERVERSA si MIZERABILA !

    ‘’… Și acum să dăm puțin timpul înapoi. În octombrie 2019, cu doar două luni înainte ca noul coronavirus să apară prima dată la Wuhan, a avut loc la New York ”Evenimentul 201”. Adică simularea unui răspuns al autorităților la nivel global, după declararea pandemiei de coronavirus. Printre sponsorii principali: fundația lui Bill Gates…
    …Ce eveniment similar credeți că a avut loc în martie 2021, în plină pandemie Covid, cu binecuvântarea unor filantropi globaliști, în parteneriat cu Conferința de securitate de la München? Ei bine, este vorba despre simularea răspunsului autorităților la o pandemie de Monkeypox (variola maimuței). Organizatori: NTI (Inițiativa privind amenințarea nucleară), un ONG de securitate globală, axat pe reducerea amenințărilor nucleare și biologice care pun în pericol omenirea.
    Dintr-un astfel de ONG nu putea lipsi, în calitate de finanțator, cel mai inspirat om de afaceri din ultimii doi ani. Omul care deține Organizația Mondială a Sănătății în buzunarul de la piept și dirijează industria vaccinurilor la nivel global: Bill Gates…
    … Specialiștii care au simulat epidemia în 2021 trebuie să fi fost niște vizionari. Cititori în stele. Altfel nu se explică fenomenul prin care au reușit să anticipeze, în urmă cu un an, data exactă a izbucnirii unei posibile pandemii de Monkeypox….
    …Iată ce publica site-ul oficial al OMS pe 18 mai 2022 (adică în urmă cu 3 zile): ”Pe 13 mai 2022, OMS a fost notificată cu privire la două cazuri confirmate în laborator și un caz probabil de variolă a maimuțelor, în Regatul Unit. Pe 15 mai, alte patru cazuri confirmate în laborator au fost raportate în rândul participanților la serviciile de sănătate sexuală care au prezentat o boală cu erupție veziculară la bărbații care fac sex cu bărbați. (…) OMS continuă să monitorizeze îndeaproape, deoarece situația evoluează rapid” (vezi foto).
    Și încă foarte rapid: în 48 de ore virusul s-a răspândit deja în 11 țări, la cel puțin 80 de persoane, potrivit OMS…
    …Epidemia globală de Monkeypox – care se produce exact în intervalul de timp prezis de o simulare de biosecuritate din martie 2021 – seamănă izbitor cu epidemia COVID-19. Ultima apărută la doar două luni după Evenimentul 201, simulare sponsorizată de Bill Gates…’’
    http://opozitia.net/2022/05/21/inca-nu-s-a-terminat-dupa-covid-si-razboi-urmeaza-variola-maimutei/

  2. Lucrurile sunt deja clare, Occidentul ateu si decadent, fiind complet rupt de Dumnezeu acum o sa vada ce inseamna la propriu Iadul pe Pamant, acolo e un fel de Sodoma si Gomorra, asa ca de data asta totul va arde !! Asa cum a prezis si Justin Parvu, totul in jurul Romaniei va fi in flacari, nu mai e mult, iar joaca asta de razboi proxy din Ukro-na-zia o sa distruga pe toti cei care se vor implica acolo !! Scapa cine poate, iar tefeleii si fatalaii si-o vor lua in barba, vor ajunge sau carne de tun, sau scuturi umane pentru specialii nazisti infekti ai lui Maciuca !! Ha ha ha 🙂 Plomo o Plata, mothafukkers 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger