AcasăȘTIRI EXTERNEVariola maimuței: SUA pregătesc vaccinările. Big Pharma transformă „MonkeyPox” în „MoneyPots”

Variola maimuței: SUA pregătesc vaccinările. Big Pharma transformă „MonkeyPox” în „MoneyPots”

Variola maimuței. SUA pregătesc vaccinările. Big Pharma transformă „MonkeyPox” în „MoneyPots”

SUA se pregătesc să vaccineze persoanele care au fost în contact apropiat cu pacienți infectați cu variola maimuței, deoarece țara, care are în prezent cinci cazuri probabile sau confirmate, se așteaptă ca numărul acestora să crească.

„Vrem să maximizăm distribuirea vaccinurilor către cei despre care știm că ar putea beneficia de ele”, a declarat luni Jennifer McQuiston, un oficial de rang înalt din cadrul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Apariție simultană în multe țări

Adică, cei care au fost în contact cu un pacient cunoscut ca infectat cu variola maimuței, cum ar fi îngrijitorii, contactele personale foarte apropiate, în special cei care riscă să dezvolte un caz sever de boală”, a declarat ea într-o conferință de presă.

Un caz a fost confirmat în Massachusetts, iar alte patru cazuri sunt în curs de testare, dar sunt considerate foarte probabile (unul în New York, unul în Florida, două în Utah). Toți sunt bărbați care au călătorit în afara SUA.

Boala, o rudă mai puțin periculoasă a variolei, care a fost eradicată în urmă cu aproximativ 40 de ani, începe cu o febră mare și se transformă rapid într-o erupție cutanată cu formarea de cruste. Aceste leziuni sunt cele care permit transmiterea bolii în caz de contact.

Ceea ce îi nedumerește și îi îngrijorează pe experți este apariția simultană a cazurilor în multe țări, în special în Europa, fără a fi asociate cu reveniri din țările africane unde boala este endemică. Autoritățile americane au confirmat că secvențierea virusului detectat în Massachusetts se potrivește cu cel identificat la un pacient din Portugalia și că tulpina este cea prezentă în Africa de Vest, cea mai puțin gravă dintre cele două aflate în circulație, scrie BFM TV.

Se pot folosi două vaccinuri

Se pot utiliza două vaccinuri antivariolice autorizate de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA). Primul, ACAM2000, este un vaccin viu atenuat, nerecomandat persoanelor imunocompromise. SUA au 100 de milioane de doze de acest vaccin.

Din cauza efectelor secundare „potențial semnificative”, distribuirea sa pe scară largă ar necesita „o discuție reală”, a declarat Jennifer McQuiston. Cel de-al doilea, Jynneos, este, de asemenea, un vaccin viu, dar care nu se replică și, prin urmare, este considerat mai sigur. SUA au doar 1.000 de doze, dar acest număr ar trebui „să crească rapid în următoarele săptămâni”, potrivit oficialului.

Ea a spus că există dovezi că ambele vaccinuri pot ajuta la prevenirea apariției bolii dacă sunt administrate rapid după expunere. McQuiston a subliniat, de asemenea, că riscul general de infectare pentru populație rămâne scăzut.

author avatar
Tudor Borcea
714 afisari

7 COMENTARII

  1. America a produs Virusul covid 19 in laboratoare si au avut pregatita si vaccine acum au mai fabricat un virus au deja vaccinuri le pregatite

    • Slava Big Pharma . SI PUPIN CURISMUL SI DEZINFORMAREA PE SITE-UL ZIARE.COM . ANALFABETII AU PRELUAT PUTEREA

    • „”Incepe cu o febră mare și se transformă rapid într-o erupție cutanată cu formarea de cruste””
      Sunt efecte post vaccinare anti covid!

    • Tristule, știi ce ne-ar face veseli? Dacă ți-ai schimba pseudonimul? Sau ești vreo „piți” ușor impresionabilă?

  2. ”Ceea ce îi nedumerește și îi îngrijorează pe experți este apariția simultană a cazurilor în multe țări, în special în Europa”
    Refugiatii ar avea vreo legatura?

  3. SE IMBOGATESC LABORATOARELE AMERICANE CARE PRODUC VACCIN.SA-L DELEGAM PE CATU POTE NE MAI CUMPARA CATEVA ZECI DE MILIOANE DE DOZE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger