AcasăȘTIRI EXTERNEDupă Covid-19, doctorul Anthony Fauci, implicat și în variola maimuței. Consilierul lui...

După Covid-19, doctorul Anthony Fauci, implicat și în variola maimuței. Consilierul lui Biden, păpușarul Big Pharma?

După Covid-19, doctorul Anthony Fauci este implicat și în variola maimuței. Consilierul lui Biden, păpușarul Big Pharma?

National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a plătit anul trecut 9,8 milioane de dolari cercetătorilor guvernamentali pentru a dezvolta un tratament pentru variola maimuței. Având în vedere recenta epidemie a virusului, unii au catalogat momentul ca fiind „curios”.

Investigația a început la 28 septembrie 2020 și se va încheia la 27 septembrie 2025, potrivit National Institutes of Health (NIH), care supervizează NIAID. Scopul acesteia este de a efectua un „studiu randomizat, controlat cu placebo, privind siguranța și eficacitatea Tecovirimatului pentru tratamentul bolii provocate de virusul variolei maimuței”. Nu se știe dacă subvenția a inclus plăți în 2020.

Momentul este „curios”

NIAID a acordat subvenția către Frederick National Laboratory for Cancer Research, un centru de cercetare și dezvoltare cu finanțare federală din Frederick, Maryland, susținut de National Cancer Institute.

„Similitudinea dintre variola maimuței și virusul variolei, împreună cu preocupările legate de potențialul virusului variolei ca potențial agent de bioterorism, au plasat tratamentele pentru variola maimuței în prim-planul agendei de sănătate publică și de cercetare științifică din multe țări”

 

SIGA Technologies Inc. a declarat pe 25 mai că a obținut aprobarea FDA pentru o formulă intravenoasă a antiviralului Tecovirimat (denumit TPOXX) pentru tratamentul variolei. În ciuda faptului că variola a fost eradicată în 1980, medicamentul a fost creat în cazul în care variola ar fi fost folosită ca armă biologică.

Formula orală TPOXX a fost aprobată pentru tratarea variolei în SUA, Canada și Europa și, de asemenea, a fost aprobată pentru tratarea variolei maimuțelor și a variolei vacilor în Europa, scrie Al Mayadeen. Potrivit The National Pulse, până la data de 30 mai, cercetarea NIH nu a produs niciun studiu, articol sau brevet disponibil publicului.

Momentul acordării banilor este „curios”, potrivit The National Pulse, deoarece vine într-un moment în care corporații farmaceutice precum Pfizer și Johnson & Johnson obțin profituri record datorită pandemiei Covid-19.

După Covid-19, altă mașină de bani

Investigatorul principal al proiectului este Lori Dodd, un statistician matematician din cadrul secției de cercetare biostatistică a NIAID. Briahna Joy Gray și Kim Iversen, coprezentatoare ale emisiunii „Rising” de la The Hill, au reamintit telespectatorilor că Dodd a fost „expusă pentru implicarea sa în modificarea datelor raportate de agenție în studiile privind Remdesivir pentru a face ca acesta să pară mai eficient împotriva Covid”. Atât Iversen, cât și Gray au considerat, de asemenea, că momentul finanțării este suspect.

„Ar putea fi doar o coincidență”, a spus Iversen, „ dar voi spune că este ceva foarte suspect în legătură cu faptul că au început să lucreze la identificarea tratamentelor pentru variola maimuței în septembrie 2020”.

Cu toate acestea, a spus Gray, „într-o lume în care toată lumea este cu siguranță îngrijorată de viruși din cauza Covid-19, poate că banii au început pur și simplu să curgă în toamna anului 2020”. „Ceea ce este ciudat”, a răspuns Iversen, „este că acum există brusc un focar (de variola maimuței), iar acest focar apare pe prima pagină a ziarelor și se răspândește în întreaga lume”.

Pe măsură ce se dezvoltă teama publică față de variola maimuței, Iversen a speculat că NIH ar putea căuta să creeze o nouă terapie. Alții, așa cum a relatat anterior The Defender, au pus la îndoială cât de neașteptată a fost epidemia de variola maimuței după ce au aflat despre o simulare de masă din martie 2021 a unei posibile epidemii mortale de prognozată să aibă loc în mai 2022.

Unii observatori au speculat că epidemia a fost cauzată de studii de obținere a funcției sau de alte experimente legate de virusuri. Potrivit National Pulse, un articol revizuit de colegi publicat în februarie 2022 a indicat faptul că oamenii de știință au efectuat un proiect de cercetare privind obținerea de funcții legate de variola maimuței la Institutul de Virusologie din Wuhan în august 2021.

De unde este averea lui  Fauci?

Merită menționat faptul că declarațiile financiare neredactate din 2020 ale doctorului Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical principal al președintelui SUA, au fost transmise senatorului american Roger Marshall. Anunțul a fost făcut după o dezbatere aprinsă în Senat între Fauci și Marshall, în care Fauci s-a referit la Marshall ca la un „cretin”.

Dezvăluirile financiare conțin o multitudine de date necunoscute anterior. Averea netă a familiei Fauci depășește 10,4 milioane de dolari. În timpul anului pandemic 2020, venitul gospodăriei Fauci, avantajele și beneficiile și câștigurile au totalizat 1.776.479 de dolari, inclusiv 868.812 de dolari din venituri și beneficii federale, 113.298 de dolari din redevențe externe și avantaje de călătorie și 794.369 de dolari din conturi de investiții.

author avatar
Tudor Borcea
781 afisari

3 COMENTARII

  1. extraordinara descoperire , cine s-ar fi gandit ? nici macar trump care l-a tinut pe langa el vreo doi ani si a juns pe tusa de fraier ce a fost .

  2. @ Dacă variola maimuței „se răspândește” îndeosebi la cei care se masturbează, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger