Cauta

Joe Biden, pregătit să deschidă valiza nucleară. Casa Albă spune ce consecințe va suporta Rusia / Mesaj direct pentru Vladimir Putin

Joe Biden, pregătit să deschidă valiza nucleară. Casa Albă spune ce consecințe va suporta Rusia / Mesaj direct pentru Vladimir Putin / Foto: printscreen

Statele Unite au cerut Rusiei, pe canale private, să înceteze retorica privind amenințarea nucleară în războiul din Ucraina, Washingtonul avertizând că utilizarea armei atomice de către Rusia, ar avea consecințe „catastrofale”.

„Am fost foarte clari cu rușii, atât în public, cât și în privat, pentru ca ei să nu mai vorbească despre arme nucleare”, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken, într-un interviu difuzat de CBS News.

„Este foarte important ca Moscova să ne audă”

„Este foarte important ca Moscova să ne audă și să știe că consecințele ar fi îngrozitoare. Și am fost foarte clari în această privință”, a spus el. „Orice utilizare a armelor nucleare ar avea efecte catastrofale pentru țara care le folosește, desigur, dar și pentru multe altele”.

Anterior, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă avertizase deja asupra consecințelor „catastrofale” în cazul în care Moscova ar folosi arme nucleare. „Avem capacitatea de a vorbi direct la nivel înalt (cu rușii), de a le spune în mod clar care este mesajul nostru și de a-l asculta pe al lor”, a mai spus Jake Sullivan, scrie Boursorama.

„Acest lucru s-a întâmplat frecvent în ultimele luni, s-a întâmplat chiar și în ultimele zile”, a spus el, dar nu a vrut să precizeze natura exactă a canalelor de comunicare folosite, pentru a le „proteja”.

Într-un discurs televizat miercuri, Vladimir Putin a făcut aluzie la bomba atomică, afirmând că este pregătit să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „distrugă” Rusia. „Aceasta nu este o cacealma”, a mai spus președintele rus.

Biden: „Nu o face! Nu o face”

Washingtonul a emis deja mai multe avertismente, într-un limbaj din ce în ce mai dur, împotriva unei posibile utilizări a armelor nucleare de către Moscova.

Întrebat la 16 septembrie, înainte ca președintele rus să lanseze implicit această amenințare, Joe Biden a declarat: „Nu o face. Nu o face. Nu o face. Veți schimba fața războiului într-un mod nemaiîntâlnit de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”.

El a avertizat că răspunsul SUA va fi „consecvent”, dar nu a dat detalii. Washingtonul declarase anterior că a luat amenințarea „în serios” și a promis un răspuns „sever”. Rusia și SUA sunt cele mai mari puteri nucleare din lume.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version