AcasăNewsȘeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea,...

Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial

sursa foto: Facebook/Daniel Baciu

Vine un anunț de ultimă oră de la șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Oficialul din fruntea CNPP a precizat că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia Guvernului privitoare la proiectul vizând „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice“.

Prin acest nou sistem, fiecare cetățean își va putea calcula estimativ pensia sau obține talonul de pensie. Totodată, pensionarii vor fi scutiți de drumuri și de cozi în cazul biletelor de tratament.

„Avem încă o certitudine la Casa Națională de Pensii Publice:

În Monitorul Oficial numărul 454 din 16 mai a. c. a fost publicată Hotărârea de Guvern numărul 496 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice“.

Această investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență fiind parte din componenta C8- Reforma fiscală și Reforma pensiilor/ jalonul 240.

Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii”, a transmis vineri, 17 mai, Daniel Baciu, pe Facebook.

Funcționalitățile pe care le va oferi noul sistem informatic integrat

Oficialul a listat și câteva dintre funcționalitățile pe care le va oferi noul sistem informatic integrat al CNPP. Iată-le:

Crearea Spațiului Privat Virtual (SPV) pentru pensionari și asigurați, utilizatori ai portalului CNPP, unde se vor primi informații privind stagiul de cotizare, talonul de pensie, decizia de pensionare, etc. și se vor depune documente în format electronic spre soluționare, cum ar fi: cereri privind acordarea unui bilet de tratament, cereri privind acordarea ajutorului de deces, inclusiv dosarul de pensie în format electronic;

-Soluție integrată privind managementul documentelor, astfel încât toate documentele care vor fi adresate instituției noastre să circule în format electronic, eliminând pe cât posibil formatul letric care creează disconfort tuturor;

-Crearea unui simulator privind calculul pensiei, astfel încât orice asigurat al sistemului public să aibă posibilitatea calculului estimativ al propriei pensii, având o predictibilitate asupra viitorului statut de pensionar;

– Aplicația e -Talon care va emite automat, în format electronic, talonul de pensie pentru fiecare pensionar, acest talon electronic având aceeași valoare juridică cu talonul de pensie în format letric.

Baciu: Facem pași importanți privind reforma sistemului public de pensii

„Este un pas important pe care-l facem privind digitalizarea serviciilor pe care le oferim către pensionari și asigurați, eliminând pe cât posibil disconfortul pe care-l avem cu toții când mergem la ghișeu.

Suntem pe drumul cel bun, facem pași importanți privind reforma sistemului public de pensii mult-așteptată către toți românii”, a mai ales să transmită Daniel Baciu.

Ciolacu: Astfel, vom elimina, de exemplu, cozile la biletele de tratament

De altfel, încă din cursul zilei trecute, premierul Marcel Ciolacu făcuse un anunț, la începutul ședinței de Guvern, despre introducerea acestui sistem informatic performant la CNPP.

„Avem o veste bună și pentru pensionari. Introducem un nou sistem informatic performant la Casa Națională de Pensii Publice, complet integrat. Este o investiție de peste 130 de milioane de lei din PNRR și, astfel, vom elimina, de exemplu, cozile la biletele de tratament”, a declarat prim-ministrul Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi, 16 mai.

author avatar
Andrei Coman
6.216 afisari

5 COMENTARII

  1. Ne am saturat de vom(a), se va, cat de curand… Si de mult trambitata digitalizare, de vreo 10 ani tot latrati de ea si n ati facut decat sa tocati miliarde de euro, sa ticluiti pana si un minister separat al digitaluzarii care toaca miliarde pt nimic, SA PLATITI STUDII DE FEZABILITATE, PROIECTE, PROMISIUNI. In rest, nimic oalpabil, sa ne ajute pe nii, aia care va dam sa mâncați

  2. Referitor la recalculare, spunea in alt interviu: suntem in grafic, nu avem intarzieri. Dupa care este intrebat cand veti incepe?
    Era in grafic cu vrajala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger