AcasăȘTIRI EXTERNEMasacru la o școală din Rusia. Cel puțin 13 morți și 21...

Masacru la o școală din Rusia. Cel puțin 13 morți și 21 de răniți – VIDEO

Masacru la o școală din Rusia. Cel puțin 13 morți și 21 de răniți - VIDEO

O persoană a deschis focul într-o școală din Rusia, luni dimineață, ucigând cel puțin 13 persoane și rănind alte 21.

Update 14.01. Președintele rus Vladimir Putin a denunțat în cursul dimineții de luni un „act inuman de terorism”. „Președintele deplânge profund moartea adulților și a copiilor din această școală unde a avut loc un atac terorist”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Update 13.55. Potrivit ultimului raport al Comitetului de anchetă rus, cel puțin „13 persoane, dintre care șase adulți și șapte minori”, au fost ucise, ridicând bilanțul anterior de șase victime de la școala nr. 88 din Ijevsk. Aceeași sursă a adăugat că 14 copii și șapte adulți au fost răniți. Suspectul „purta un tricou negru cu simbolistică nazistă și o cagulă”, au mai spus anchetatorii, adăugând că „identitatea sa este în curs de stabilire”.

Atacatorul, înarmat cu două pistoale

Un atac armat care a avut loc într-o școală din Ijevsk, în centrul Rusiei, s-a soldat luni cu cel puțin șase morți și 20 de răniți, a anunțat Ministerul de Interne. Printre victime se numără mai mulți copii. Suspectul s-a sinucis.

„Astăzi, poliția a primit un mesaj despre un atac la școala nr. 88 din Ijevsk”, a declarat ministerul rus pe Telegram, adăugând că „ofițerii de poliție s-au deplasat imediat la fața locului”.

„Corpul bărbatului care a deschis focul a fost găsit acum de poliție (…) în acest moment sunt șase morți și 20 de răniți în urma acțiunilor sale”. Guvernatorul regiunii, Alexander Brechalov, a declarat că printre victime se numără și copii.

Nu au fost publicate deocamdată detalii despre autorul atacului. Agenția rusă de știri TASS a relatat că elevii și profesorii au fost evacuați.

Presa rusă a postat online înregistrări video care par să fi fost filmate în interiorul școlii în care a avut loc atacul. Atacatorul ar fi fost înarmat cu două pistoale. Una dintre înregistrări pare să arate sânge pe podea și o gaură de glonț într-o fereastră, cu copii ghemuiți sub bănci.

Ijevsk, un oraș cu 640.000 de locuitori, este capitala regiunii Udmurtia, la vest de Munții Ural, la aproximativ 960 de kilometri est de Moscova. Școala este situată în centru, în apropiere de clădirea administrativă a orașului, și are puțin sub 1.000 de elevi și 80 de profesori, potrivit TASS.

 În Ijevks se află și fabrica de armament IJMAȘ care produce celebrele puști de asalt AK-47 Kalașnikov și alte tipuri de arme

 

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger