AcasăȘTIRI EXTERNEPutin își pregătește arma supremă. Rusia testează racheta ce poate înconjura Pământul...

Putin își pregătește arma supremă. Rusia testează racheta ce poate înconjura Pământul / Consecințe catastrofale pentru Ucraina și NATO – FOTO&VIDEO

Putin își pregătește arma supremă. Rusia testează racheta ce poate înconjura Pământul / Consecințe catastrofale pentru Ucraina și NATO – FOTO&VIDEO

Rusia se pregătește să efectueze un alt test cu racheta sa de croazieră cu propulsie nucleară experimentală, 9M730 Burevestnik, în Arctica. În cazul în care această armă ar deveni operațională, consecințele ar putea fi catastrofale pentru dușmanii Kremlinului.

Observațiile de survol deasupra arhipelagului rusesc Novaia Zemlea din Arctica, au obținut dovezile unui temut test de armament. Se pare că acolo sunt testate rachete cu propulsie nucleară Burevestnik.

O rază de acțiune nelimitată

După cum scrie Der Spiegel, această „armă miraculoasă” a președintelui rus Vladimir Putin ar putea fi decisivă pentru cursul războiului din Ucraina – cu condiția, bineînțeles, ca ea să fie operațională.

Fotografiile din satelit nu sunt de bun augur. Potrivit imaginilor, un nou test este iminent. Analistul și expertul în domeniul apărării Tony Roper a observat imaginile și a ajuns la concluzia că o rachetă de croazieră 9M730 Burewestnik este pregătită pentru a fi folosită pe insulă. În Occident, această rachetă este cunoscută sub cod NATO „Skyfall”.

Sistemul de propulsie al rachetei este alimentat cu energie nucleară, ceea ce înseamnă că fiecare test al rachetei lasă o urmă radioactivă. Forța nucleară conferă armei o rază de acțiune practic nelimitată. Potrivit informațiilor rusești, rachetele de acest tip sunt capabile să înconjoare Pământul de mai multe ori.

Expertul în armament H I Sutton explică pe Twitter: „Sistemul nu numai că este alimentat cu energie nucleară, dar poate fi echipat cu un focos nuclear – și astfel, teoretic, poate provoca daune serioase”.

Având în vedere ultimele amenințări ale lui Putin privind posibilul recurs la arme nucleare, aceste informații nu sunt de natură să calmeze temerile Occidentului.

Dacă rușii reușesc să folosească această rachetă în mod controlat, ar putea avea consecințe catastrofale pentru războiul din Ucraina. Printre caracteristicile rachetei Burevestnik, potrivit armatei ruse, se numără manevrabilitatea și altitudinea joasă, ceea ce ar face să fie greu detectabilă de către sistemele de apărare antirachetă inamice, scrie Blick.

„Arma minune” anunțată de Putin?

Până acum, însă, niciun test rusesc al rachetei Burevestnik nu a avut succes, scrie Der Spiegel. Serviciile secrete americane raportează că cel mai lung zbor de testare a durat două minute.

Testele efectuate ar fi lăsat urme îngrijorătoare. De exemplu, în timpul unui zbor de testare eșuat în octombrie 2017, ruteniu a fost eliberat în atmosferă, la sud de Urali.

Aproximativ un an mai târziu, în octombrie 2018, una dintre rachete a eșuat în mare, după cum a relatat la acea vreme ziarul ucrainean Svoboda. Pe 8 august 2019, se pare că a avut loc chiar un accident nuclear. Șapte persoane au murit și o cantitate semnificativă de radioactivitate a scăpat în aer.

Într-un discurs difuzat la 22 noiembrie 2019, Putin a vorbit despre finalizarea și perfecționarea unei noi arme. Posesia acestuia ar garanta „suveranitatea și securitatea Rusiei pentru decenii de acum încolo”.

author avatar
Tudor Borcea
794 afisari

7 COMENTARII

  1. Mai lasati-ma cu rusii si cu desteptaciunea lor. N-au fost in stare sa-i calce in piciare de atata vreme pe ukroci, chiar cu ajutor yankeu, tinerii refuza incorporarea (auzi refuza) ha, ha, imi vine sa rad, dar ei testeaza armelele super, super dar isi trimit soldatii la razboi cu ranite si casti de prin razboiul doi mondial. M-am lamuri, fala mare ,straita goala… ca noi de altfel.

  2. Lasă, barosane, o să te vedem la recrutare cum reacționezi. Mai e puțin! Sigur o să vii de bună voie, tu doar ești luptător pentru libertate.

    • La varsta mea, m-as inrola bucuros, stiu ce-i armata , dar nu cred, nu ma vor lua la o adica, nici sa car apa la cei ce lupta… sory, De asta am ajuns deja Ag0013.

  3. Asa spunea si Hiter in legatura cu armele minune care vor intoarce cursul razboiului. La fel spera in desbinarea aliatilor cum spera de fapt si Putin. Intre Putin si Hitler de fapt nu exista deosebiri , de fapt toti criminalii se aseamana. Asteptam aducerea criminalilor rusi in fata Tribunalului de la Haga, deosebirea fiind ca s-a abrogat pedeapsa cu moarte, dar inchisoarea pe viata este la fel de inspaimantatoare.

    • Tu ești unul dintre cei mai reduși waxeri care-i laudă pe neonaziștii perciunatului de jeleu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger