Cauta

Încălzirea globală e de aur. Averea colosală făcută de fostul vicepreședinte al SUA, Al Gore

Încălzirea globală e de aur. Averea colosală făcută de fostul vicepreședinte al SUA, Al Gore / Foto: printscreen

Fostul vicepreședinte al lui Bill Clinton, Al Gore, a câștigat sute de milioane de dolari pentru că a militat împotriva încălzirii globale. O bună afacere.

Fostul vicepreședinte al lui Bill Clinton, Al Gore, ar putea fi considerat un deschizător de drumuri pentru că a avertizat în ultimii 20 de ani cu privire la efectele încălzirii globale. Dar suma de bani pe care a câștigat-o din alarmismul climatic ar putea fi și ea criticată.

330 de milioane de dolari din activism climatic

Datorită companiei sale Generation Investment Management, creată în 2004, la patru ani după ce a fost învins de George W. Bush în alegerile prezidențiale din SUA, Al Gore a câștigat nu mai puțin de 330 de milioane de dolari, relatează presa britanică.

Generation Investment Management, un fond de investiții specializat în cercetarea integrată a sustenabilității și alinierea clienților, își propune să sprijine companiile care depun eforturi în domeniul mediului.

Compania, cu o valoare de 36 de miliarde de dolari, îi asigură lui Al Gore un venit lunar de 2 milioane de dolari. Dar fostul politician nu s-ar mulțumi doar cu atât. Această sumă mare este completată de banii pe care îi câștigă din discursuri, investiții și proprietăți imobiliare. Daily Mail citează conacul său din Nashville, evaluat la 7,5 milioane de dolari, și vila sa de pe malul apei din Montecito, în valoare de 13 milioane de dolari.

Al Gore organizează conferințe în care avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă încălzirea globală pentru planeta noastră. Susra citată a relatat că Al Gore a câștigat cel puțin 200.000 de dolari pentru fiecare discurs. Gore este, de asemenea, membru al comitetului de remunerare al Apple, ceea ce reprezintă, din nou, o activitate remunerată. Fostul vicepreședinte democrat deține acțiuni la mari companii precum Apple și Google. Acest lucru este suficient pentru a-i aduce circa 80 de milioane de dolari.

Între 2008 și 2011, Generation Investment Management a generat profituri de aproximativ 218 milioane de dolari, care au fost împărțite între cei 26 de parteneri ai săi. Compania deține, de asemenea, o serie de acțiuni în companii precum Amazon, Microsoft și gigantul financiar Charles Schwab.

De asemenea, a investit și în alte companii mai puțin cunoscute, precum Motivate, compania din spatele Citi Bike din New York, și producătorul taiwanez de scutere electrice Gogoro.

În 2013, participațiile lui Al Gore la Apple au fost estimate la 45,6 milioane de dolari, relatează Daily Mail. Al Gore ar fi primit, de asemenea, acțiuni evaluate între 500.000 și 1 milion de dolari la Occidental Petroleum Corp, o companie de combustibili fosili.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version